View Single Post
Eski 30-08-2008, 11:37   #30
üzüm
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Güneş salçasını (domates) üçüncü denememde başardım. Oldukça sık karıştırdım, üst yüzeyin kurumasına izin vermedim; istediğim kıvama gelince steril edilmiş kavonozlara doldurdum.

Domates, biber karışık salçayı kaynatarak yapardım, bu sene ilk defa biber salçasını güneşte yaptım sayılır. Kapya biberi (üçgen kırmızı biber) ikiye bölüp tohumunu çıkardım , kırmızı küçük acı biberlerin sap ve kapak kısımların kopardım. Biberleri büyükçe bir tencereye koyarak, bir çay bardağına yakın suyla kapya biberlerinin kabukları soyulacak duruma gelinceye kadar tencerede haşladım. Kapya biberlerin kabuklarını ayıkladım, rondodan geçirdim, tuz koydum, 3 gün güneşde bıraktım (domatesdeki gibi üst yüzeyin kurumasına izin vermedim, sık karıştırdım.) Steril edilmiş kavonozlara doldurdum.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön