View Single Post
Eski 23-01-2007, 12:41   #20
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Iyi gunler,
Turunc kurtbagri agacinin yeni kilcal kokler olusturdugunu dusunuyorsan hic elleme simdiki saksisinda dursun, yeni saksiya alacagin zaman, agacinin daha fazla kalinlasip gelismesini istiyorsan, budama yapma birak istedigi gibi buyusun, agacin kalinligi istedigin duruma gelince onu istedigin gibi budar sekillendirirsin. Kurtbagri budamaya olumlu cevap veren bir tur budadiktan sonra bircok yerlerinden yeni surgunler veriyor, bu surgunlerden istemediklerini budar, istediklerini birakabilirsin.

Benim kulandigim gubre organik ve kati gubredir.[bugday tanesinden daha buyuk parcaciklar halinde] karisimin icerisinde Hayvansal gubre, balik artiklarindan elde edilmis gubre, kan ve kemik artiklarindan elde edilmis gubre bir de deniz yosunu[Bu karisimi ben yapmiyorum gubre hazirdir ve bu karisimlari iceriyor]
N-3.2
P-2.6
K-1.6
Agaclarin buyume mevsimi sirasinda kullaniyorum. Kucuk bez torbaciklar icerisine koydugum gubre, bonsai saksisindan akmadan eriyip yok olana kadar duruyor. Kati gubre kullanmamin nedeni, suladik sonra yavas ,yavas cozulmesidendir. Sivi gubre pek kullanmiyorum.
Kurtbagrinin yapraklarini budadiktan bir hafta sonra gubre vermiye basladim.
Resim cekecegim zaman gubre torbaciklarini agaclar altinda almistim.

Hosca kaliniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön