View Single Post
Eski 22-01-2007, 21:55   #16
TaFLaN
Ağaç Dostu
 
TaFLaN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2006
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 656
Yukarıda bahsedilen tüm yazılara katılıyorum. Genellikle büyük şehirlerimizin bir kaç noktasında şişe atık kutuları mevcut. Bunun dışında pil ve kağıt gibi şeylerin atık kutusu bulunmamakta. Sadece büyük iş merkezleri, oteller ve fabrikalar, hastahaneler v.s. gibi mekanlarda plastik, cam, kağıt v.b. atıklar ayrıştırılmakta. Ancak bu topluma henüz aşılanmış vaziyette değil. Kaldı ki toplum olarak bunları evimizde ayrıştırmak istesek bile, bunu nasıl ve hangi yöntemlerle nerelere ileteceğimizi bilmemekteyiz.

Aslında bununla ilgili yasa çıkarılması ve tüm belediyelerin bu konularda ekipleri olması gayet mantıklı geliyor bana. Nasıl bir çok il ve ilçelerimizde uygulamaya geçmeye başlanan çöplerinizi şu saatler arasında dışarı çıkarın uygulamaları varsa, buna benzer bir çalışmaylada bu atık konuları daha rahat çözüme ulaşır düşüncesindeyim.

Sonuç olarak, ekmek parası uğruna çöpleri tek, tek dolaşarak plastik, kağıt, demir gibi maddeleri toplayıp ve satan kişilere aslında ne kadar minnet duysak azdır. Geri dönüşümün en büyük destekçileri olduklarının belki de farkında değiller.

TaFLaN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön