View Single Post
Eski 27-08-2010, 02:28   #27
Joe-Dalton
Yeni Üye
 
Joe-Dalton's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-03-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 20
Görüşmeyeli Neler Oldu

Bayadır yazamamıştım, şimdiye kadar resimlediklerim ile ilgili bir özet yapmam gerekirse şunlar oldu:

1 nolu mesajdaki 4 lüden Jack eridi gitti.. Sıcaklardan veya yanlış toprak seçiminden olduğunu düşünüyorum. Torf ve akvaryum kumu kullanılmıştı. diğerlerinde ise hiçbir ilerleme yok. Aynısının tıpkısı duruyorlar.

msg 2: Aşılılardan ferhat'ın stok bölümü iyice büzüldü. Duyduğuma göre bu stokların ömrü 1 sene kadarmış onlar geberince üstündekilere de pek seçenek kalmıyor sanırım. Bekleyip göreceğiz.

msg 5: Astrophytum asterias bu yaz hiç gelişmedi. aynen duruyor.

msg 7: Polaski boy atmadı ama iyice şişti. Sonra gövdenin değişik yerlerinde beyaz küfe benzer şeyler gelişti. Sanırım onlar kaktüsü oralardan yiyip delmeye başladılar. Ne yapmam gerekiyor acaba. İlaç kullanmalıyım gibime geliyor ama ne?

msg 7: İkinci resimdeki her parca boy attı. İyi gidiyor.

msg 8: Bunlar da hiçbir gelişme yok. İlginç.. Sanırım gövdedeki zedelenme benzeri şeylerle uğraşıyorlar.

msg 9: Yavaş ama derinden gidiyor. Yaz boyunca belki 1 cm boy atmış olabilir.

msg 13: Mystax'ı balkona çıkardım. Geçen haftalarda çok sıcaklar başlayınca direk güneş altında kaldı önce açık yeşile dönüştü sonra çöktü. Bakınca dipten ve içten çürümüş olduğunu gördüm. Yazın ilk kurbanı oldu demekki bunları direk güneş altına koymamak lazımmış.

msg 15: İlk resimdeki büyük olan çürüdü. Çürüme öncesi baya şişkin görünüyordu. Sanırım böyle bi alameti var tehlike öncesi. Bunun çürümesi çok sudan olmuş olabilir. Veya saksıya açtığım delikler yeterli gelmemiş olabilir.

msg 16: Aslında farketmemiştim ama şimdi resimle karşılaştırınca biraz uzadığını ve genişlediğini gördüm. Gayet sağlıklı.

msg 17: Bu sene 3+5+2 şeklinde çiçek verdi şu an üstünde 3 tomurcuk daha var yavruları ise sancılı bi büyüme dönemi geçiriyorlar. Güneşe çıkarmıştım baya büzüldüler. Sanırım onları yine az güneş alan bi yere koymak iyi olacak (yetişkin bi duruma gelene kadar)

msg 19: Donatiiler güneşe çıkınca bir şey olmadı. Hemen adapte oldular. Renkleri koyulaşmış olabilir biraz. Üstten de güneşe doğru bi buyume gerçekleşti. Yumurta'dan armut şekline döndüler.

msg 21: Gymnocalycium denudatum'un o gördüğünüz tomurcugu acmadan soldu gitti. Gunese cıkınca da büzüldü eridi gitti. Fire 3

msg 22: Topragını ve saksısını değiştirdim. Alısana kadar yapraklarda büzülme oluyor. Bakacağız.


İşte böyle çalışmalarımız sürüyor

Joe-Dalton Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön