View Single Post
Eski 23-08-2010, 21:29   #1718
bayindirmevki
Ağaç Dostu
 
bayindirmevki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-07-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 442
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Sn. Denizakvaryumu,

Bir kez daha iddia ediyorum. Tek başına hiç bir gübre bitkilerinize bütün besini sağlayamaz. Gübre, mazot, ilaç vs. gibi maliyetlerin her gün kat be kat arttığı günümüzde bu maliyetleri düşüreyim derken, o yıl verim alamamayı da göz önüne alın derim. Forum üyelerinin bir çoğu bu işe hobi olarak baktığı için belki onların kaybı fazla olmayabilir. Ama geçimini topraktan sağlayan köylü Memet için o yıl aç kalmaktır bunun adı. Bunun sorumluluğunu kim alacak?
Bu iddiaya katılıyorum. Çünki ben kayıtlı bir çiftçiyim. Yüzde yüz her şeye çare olacak bir ürün imkansız. Bunu söyleyene hadi ordan derim. Tarım çok bilinmeyenli bir denklem. Tek bir girdiye güvenerek üretim planı yapılmaz. Ekmek paramı çıkarmak da bir hobi değil.

Lütfen bu işi hobi olarak yapanlar bu forumu benim gibi çiftçilerinde okuduğunu bilerek genel tarım amaçlı ürünlere olmadık yorumlar ve kesin tanımlar yapmasın. Hele, hele bir ürünün savunuculuğunu hiç yapmasın. Bilsin ki her yıl yüzlerce ürün çıkıyor ve yüzlercesi de kayboluyor. Savunduğu şey yarın raflardan yok olabilir. Yaptığı ile kalır.

Aslında tarım girdileri çok önemli bir konudur. Hobi amaçlı yapanların kavrayışının dışında kalır. Büyük masraflar yapılır ve küçük paralar kazanılır. Bazen 100 ton ürünün 95 tonu masraftır. Yanlış bilgi ile alınan bir girdinin sonucu 90 ton ürün ise battınız. Mehmet eğer farklı tarım kollarında üretim yaparak riskini dağıtma imkanından yoksunsa o sene aç...

bayindirmevki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön