View Single Post
Eski 23-08-2010, 14:23   #1714
acemi_caylak
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Sn. Denizakvaryumu,

Pseudomonas sp. zaten topraktaki yararlı bakterilerden biri. Dikkat ederseniz ne ben ne de Meyvelitepe Pseudomonas sp. hakkında tek söz etmedik.

Kaldı ki Pseudomonas sp.'de ne tek başına gübredir, ne de bütün zararlıları etkileyen pestisittir. Hiç bitki yetiştirmeyen birisi belki bunlara inanır ama bilinçli bir insan kesinlikle inanmaz. Daha önce sorduğum bir soruyu tekrar soruyorum. Madem bu bakteriler tek başına bu kadar başarılı; ROA kullananların üretim rekoru kırması gerekmez miydi? Çok sevdiğim ve yüz yüzede görüştüğüm Sevgili Sındırgılı'ya sormak isterim (Çünkü içlerinde en dürüstü o). Neden domatesleri erken söküyorsun? ROA neden ürün artışı sağlamadı, neden domatesler erkenden ölüyor?

Bakın yeniden söylüyorum. Belki ROA'da gerçekten yararlı bir bakteri. Henüz bu şuşun, Tübitak raporundaki sadece Arthrobacter grubundan olması dışında elimizde bilimsel bir veri yok.

Sonuç olarak, öyle bir pazarlama ve aldatma stratejisi izleniyor ki şaşmamak elde değil. Ki bu başlıktada bu son tartışmalar ROA reklamının yapılmasına yönelik benim eleştirimle başladı.

Nasılsa internet dünyasında kimse kimseyi tanımıyor hesabı, yapabildiğin kadar abartılı reklam yap, ürün satmaya çalış ve satış için her yolu mübah gör. Adam açıkça söylüyor, içinde bakteri var diyor. (Ki bunu organik lisanslı bir ürün için söylüyor.) Bizim tarafgir şahıslar hayır o öyle demedi diyor. Hayır bak böyle demiş diye bu sefer kırmızı ve büyük puntolu yazıyorsun. Ama bu kişi tarafgir ya, illede bir kulp bulacak, karşısındakine haddini bildirecek. Sözlerimde hakaret olmadığı için, bir şeyde bulamadığı için, en azından "Sen bize bağırdın." diyecek. Bunun adı müritliktende öte. Tetikçilik bence. Kendinden biri küfür etse bile hoşgör. Ama karşındakine gözünün üstünde kaşın var diye saldır.

Bir kez daha iddia ediyorum. Tek başına hiç bir gübre bitkilerinize bütün besini sağlayamaz. Gübre, mazot, ilaç vs. gibi maliyetlerin her gün kat be kat arttığı günümüzde bu maliyetleri düşüreyim derken, o yıl verim alamamayı da göz önüne alın derim. Forum üyelerinin bir çoğu bu işe hobi olarak baktığı için belki onların kaybı fazla olmayabilir. Ama geçimini topraktan sağlayan köylü Memet için o yıl aç kalmaktır bunun adı. Bunun sorumluluğunu kim alacak?


Düzenleyen acemi_caylak : 23-08-2010 saat 15:09
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön