View Single Post
Eski 20-08-2010, 01:47   #49
Ahmet MiM
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 17-08-2010
Şehir: Antep
Mesajlar: 37
Eger Kil in adi icin kaolin ifadesini kullanirsaniz ki, yanlistir, beyaz renkteki porzelen, pudra hammaddesini kastedersiniz.

Her türlü kalk iceren madde, haliyle peztizittir.

Ama kil yukardaki madde degildir.

Tas, Camur veya Toz halinde tabiatta bulunur Kil. Güney-Dogu Anadolu Bölgesinde cok rastlanir. Rengi kirmizimsi koyu kahverengidir. Suyla karistirildiginda, asiri homojenlike, yapiskan, tereyagi kadar ince bir macun halini alir.

En direncli Bakterilere bile karsi koyabilen tabiattaki tek maddedir.(Bilimsel kanitlidir. Konuyu bu bilgilerle dagitmak istemiyorum.)

Bilgi alma, bilgiyi isleme ve istenileni verebilme kaabiliyeti olduguda kanitlanmistir.
Ör: Eger bir meyve, mücadelede zayif kalmissa bir bakeriye karsi, eger kil cözügüyle iribati varsa, ihtiyaci olan antibakteri, kil tarafindan üretilir, elmaya verilir. Bu antibakteri ile elmayi yoketmeye meyleden bakteriler öldürülürler.

Kili insanimiz Anadoluda ne icin kullaniyor ?

Tibbin caresiz kaldigi alanlarda kil ek caredir.
ör: Eger ter bezlerinin fonksiyonlarini ömür boyu normal yapmalari iseniyorsa, o bölgeye kil sürülür 3 defa, her defasindada kuruyana kadar o bölge üzerinde birakilir.

ör: Eger derinin, alt derinin disardan gelen bakerilere karsi, ömürlük olarak kaorunmak iseniliyorsa, yukardaki tedavi yöntemi kullanilir.

Yukardaki tedavi yöntemleri bitkiler ve hayvanlar icinde gecerlidir.

Kil, felhen denilen kirmizimsi koyu kahverengi topragin daha incesidir.

Türk Hamamlarinda olmazsa olmazlardandi.

Avrupada KIl yaygin bir sekilde cesitli isimler altinda kllanilmaktadir.

Dikkat: Porselen ham maddesi kaolin, kesinlikle kil degildir.

Piyasada mevcut olup yukarda peyaz renkte olarak zikredilen porselen hammeddesidir. Bunun yerine söndürülmüs kirec cözügünü cok ince bir sekilde kullanmis olursaniz, daha iyi neticeyi daha ucuza alirsiniz.

Ahmet MiM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön