View Single Post
Eski 19-08-2010, 14:06   #363
Ugur Erden
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-08-2008
Herkese merhabalar,
Uzunca bir süredir siteye girmemiştim.Aslında itiraf etmek gerekir ise çimlerde sorun olana kadar..
Daha önce çimlerimde mantar hastalığı yüzünden sıkıntı yaşamış ve buradan fikirleri uygulamıştım.Başarılıda olduk ancak bu kezde bir bahçevanın elinden çimler gitti.Vakitsizliğim sebebi ile gübre atmasını istemiştim.Oda atmiş sağolsunda attıktan sonra sulamamış ben sularım sanmış..bu kezde öyle gitti..
Sonrasında komple kaldırdık bahçeyi yeni toprak getirdik sulama sistemi yapıldı.Çokta güzel ve bahçeme uygun çimde bulup ektik.her sey çok güzelken 3 hafta önce küçük sararmalar başladı,hemmen huwasan+ilaç yapıldı..ancak durmadı meğerse kurtmuş..
Bunu anlayana kadar yarısı gitti çimlerin.sonra durdurduk böcek ilacı ile.Bittiğini sanarken 1 hafta geçti yine başladı.Ben şehir dışından geldikten sonra hepsi gitmiş çimlerimin 3 gün içinde hemde..Dört senede üçüncü çimlerimin gidişi.Bu yüzden canımda çok sıkkın.Aslında soracağım fazla bir şey yok ama bu sıkkınlık içinde hem yazarak dertleşmek hemde belki katkısı olur diye bir kaç konuyu belirtmek istedim.
Aldığım dersleri sıralarsam;
1-Mine Hanım'ın hastalıklarla ilgili uygulamalarını başka hiç kimseye sormadan veya dinlemeden direkt olarak yapın.Çünkü her kafadan bir dünya ses çıkıyor ama net çözüm sadece onlar.
2-Bence, temmuz ve ağustos ayları en dikkatli olunacak zamanlar.Çünkü bahsettiğim tüm yokoluşlar bu aylarda oldu.Bu iki ay her gün ve hatta sabah akşam çimlerinizi komple kontrol edin.En ufak bir şey gördüğünüzde vakit geçirmeden müdahele edin..
3-Bu iki ayda hastalık olmasa bile düzenli olarak dezenfektanı uygulayın derim.
4-Dezenfektan uygulamadan ilaç vermeyin bence çünkü etkisi zorlaşabiliyor.Siz ilaç attım rahatım derken hastalık devam edebiliyor..
5-Kurtlanmalarda ilacı tek seferde bırakmayın.Devam ettirin.Çünkü yan komşuda veya site içinde var ise yine geliyorlar.Hatta aynı ilacı arka arkaya kullanmayın sanırım bağışıklık kazanıyorlar.Bende öyle olduda..
6-Çok sıcaklarda arada bir(ama her gün değil) salma suyu tavsiye ederim.
7-Burada yazılmış olan dezenfekta,ilaç vb. isimler haricinde markalara pek güvenmeyin,muadili konusu biraz kafaya göre çünkü.
8-Burada ismi verilen Doğa ltd şirketinde hepsini bulabilirsiniz.
9-Çimi olup hastalığı olmayan varsada şimdiden alıp deposuna koysun derim.Vaka esnasında zaman kalmayabiliyor
Ayrıca bir not,
Güzelbahçe mevkiinde şu sıralar çok ama çok fazla bir şekilde kurt olayı var.Aman dikkat.
Başınızı ağrıttım ama bana oldu size olmasın, azıcıkta katkısı olsun diye bir şeyler yazdım.Sevgili uzmanların düzeltecekleri şeyler mutlaka vardır.Ama dedim ya yaşananlardan çıkardıklarım bunlar sadece.
Sevgiyle kalın.

Ugur Erden Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön