View Single Post
Eski 21-01-2007, 09:52   #30
Ela
Ağaç Dostu
 
Ela's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-10-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 937
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mehmet Ali Aşık Mesajı Göster
Spathyphyllum hakkinda bazi tecrublerimi paylasmak istiyorum.Bu bitki ince yaprakli oldugu icin suyu fazla tutamaz bu yuzden fazla suya ve kurakliga karsi hassastir.Bitki gerektigi zaman sulanmazsa dramatik bir sekilde yapraklari solar.Asiri sulamada benzer etkiyi gosterebilir.Ayrica musluk suyunada hassastir suyu bir gun bekletip sulayabilirseniz yapraktaki yanma ve lekeler azabilir.klor zararini onlemek icin topraga az bir miktar sonmus kirec konabilir.Spath nemli fakat fazla islak olmayan topragi sever.asiri sulama yaprakla leke ve hastaliga yol acabilir.Boyle yapraklari sapiyla birlikte bitkinin kokune yakin yerden parmaginizla koparabilirsiniz.Makasla yapraklarin kenarini kesmek hastaligi obur yapraklarda yayabilir.
spath in çicek açmasi için yeterli isik gormesi sarttir.Ancak bitki kuvettli gunes isigini pek zevmez yapraklar sararip rengini yitirebilir.çiceklerin tozu bazi insanlarda allerjiye yol acabilir.çicekler ilk acildiklarinda beyaz renkte olup sonra yesile donerler.Eger bitkinizin çicek açmasina devam etmesini istiyorsaniz çicekler yesil renge dongu zaman kesin. Baris cicegini hafif solacak sekilde kurumaya birakir sonrada sularsaniz çicek acmaya basladigini gorursunuz bitki olecegini zannedip çicek acmaya zorluyor kendini galiba. Çicekli bitkiler icin olan gubre konuldugundada kisa zamanda çicek açmaya basliyor. son olarak kurumus dal ve yapraklari temizlemeyi ihmal etmeyin.
Mehmet Ali Bey çok teşekkür ederim.Çiçeklerimin hiçbirine musluktan akan su vermiyorum;oda sıcaklığında dinlenmiş su veriyorum.Kış ayları hariç, sıvı gübreyi, bütün çiçeklerime cinsine göre ,rutin bir şekilde kullanıyorum.Kahverengiye dönen yaprakları makasla kesmemem gerektiğini ,sönmüş kireci ilk defa duydum.

Ela Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön