View Single Post
Eski 15-08-2010, 23:36   #22
agozce
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
( Sayın delimus yanlış anladıysam özür dilerim.)

Kız kardeşim çevre mühendisi. Büyük bir tekstil firmasında, arıtma uzmanı. Ona sordum. Şöyle dedi:

''Öncelikle içeriklerini bilmek gerekli. Biz aynı derece zehirli, boyahane atıklarını özel havuzlarda, bakterilerle ayrıştırıyoruz. Yani yapısını bozuyoruz ve başka bir zararsız maddeye dönüştürüyoruz.

Normalde bu derece zehirli atıkları, İZEYDAS toplamak, almak zorunda. Ama kapasite dolu diye almıyorlar.

En iyi çözüm yakmak. Ama en az 1500 derecede. Bu sıcaklıkta hemen hemen bütün maddeler karbona dönüşür. Havaya karışan duman, karbon dur. Geriye kalan kül ise zararsızdır....Çimento fabrikalarına gönderin. Onlar fırınlarda heşeyi yakıyorlar. Çıkan külü de çimento hammaddesinde kullanıyorlar '' diyor.

Bu durumda kendi kendmize 1500 derecede yakamayacağımıza göre, en iyi alternatif çimento fabrikaları. Çimento fabrikalarında fırınları 2000 derece ve üzerindedir. Ve enerji ciddi bir maliyettir. Bir ara eski araba lastiklerini topluyorlardı.

Bu konu çok önemli. Aklıma şöyle bir şey geldi :

Çevre Bakanlığında ve Oyak Çimento grubunda üst düzey tanıdıklarım var. Onlarla iletişim, görüşme ve yapılması gereken her türlü resmi işi ben üstlenirim. Bu konuda Bakanlığın, Tarım İl Müdürlükleri, Ziraat odaları aracılığı ile çifçileri bilgilendirmesi ve fabrikaların da gönderilecek ilaçları almasını sağlayabilir miyiz? Agaclar.net olarak ciddi bir çalışma nasıl yapabiliriz?

Ciddi sayıda imza toplasak,............., bir proje geliştirip, dosya oluştursak, Bütün bürokratik görüşmeleri ben yaparım.

Fabrikaların kabul etmemesi için bir neden yok bence. Üst yönetim kabul ederse- bence kabul ederler- fabrikalar sorun olmaz.

( Bir dönem, çimento grubunda çalıştım. Eşim hala çalışıyor)

Evet, böyle bir proje geliştirebilir miyiz? Daha doğrusu nasıl geliştirebiliriz?


Düzenleyen agozce : 16-08-2010 saat 17:34
agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön