Konu: Lale
View Single Post
Eski 20-01-2007, 23:38   #23
aysemelike
Ağaç Dostu
 
aysemelike's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2005
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 434
siyah laleler

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi samowan Mesajı Göster
sn. aysemelike oncelikle ilgilendiginiz icin tesekkurler, acikcasi black heroyu bende canli olarak gormedim. benim gordugum turkiyede satilan siyah(a yakin) lale soganlarinin hepsi 'queen of the night' idi. internette black hero ve black parrot diye 2 tane daha siyah lale turu oldugunu gordum. sizin bahsettiginiz black magic le ilgili bir sey bulamadim. resimlerde gordugum kadariyla ;
1-queen of the night-tac yapraklari duz, cicegi klasik lale gorunumunde...
2-black hero - tac yapraklari kat kat ustuste gelip katmerli bir goruntu yaratmis...
3-black parrot - tac yapraklari kus tuyunu andiriyor.
farkindayim pek bilimsel tespitler olmadi, acaba sizin black magic dediginiz tur bunlardan biri mi?
Sayın Samowan,
Benim siyah lalelerim Hollanda dan hediye geldi, doğrusu nereden alındığını bilemiyorum, ama yalın katlılar. Dediğiniz gibi queen of night da yalın kattır. Parrot cinsi tüm laleler hem katmerli hem de kenarları tırtıklı olur. www.asyalale.com sayfasında değişik laleler bulabilirsiniz. Bu yıl bende onların siyah lalelerinden ektim.
Siyah lale desek de bildiğiniz gibi aslında bunlar çok koyu mor renkteler...ben iki sıra halinde beyaz ve siyah ektim, bahara fotoğraflarını yollarım inşallah.
Siz biliyorsunuz ama diğer lale meraklıları için bir kez daha söylemekte fayda var: lale, sümbül, çiğdem bunların en azından filizleri 3-5cm olana kadar dış ortamdave soğukta kalmaları önemlidir. İçeri aldığınızda da ömürlerinin daha kısa olduğunu unutmamalısınız.
bahçemden laleler ile iyigeceler...

Eklenen Resimler
   
aysemelike Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön