View Single Post
Eski 20-01-2007, 21:17   #28
Ela
Ağaç Dostu
 
Ela's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-10-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 937
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi achilias Mesajı Göster
Spathyphyllum bakımı hakkında ingilizce bir kaynağın çevirisinde bu tür bitkilerin yarı gölge ve gölgeyi sevdiğini,daha sağlıklı ve hızlı geliştiğini öğrendim.Aydınlık ortamlarda ise gelişimin yavaşladığı,çiçeklenmenin azaldığı ve yaprakların uçlarında önce sararmaların ve sonrasında telafisi mümkün olmayan kahverengi ve sert kurulukların düzeltilemeyeceğini öğrendim.

Bitkide problem varsa yapılabilecek en iyi şey bitkiyi daha az ışık gören gölge bir yere almak,mart-ekim aylarında 15 günde bir,kasım-şubat aylarında ise ayda bir kez gübrelemek tavsiye ediliyor.

Yapraklarda sararmalar ve kahverengi yanık tarzı lekelenmeler mevcut ise bitkinin toprak içindeki azotu daha iyi emmesi için yapraklarına birer hafta arayla toplam 3 hafta piyasada satılan tonikleri ince püskürten bir sprey kutusu ile sıkmakta yapraklarda oluşacak sararmaları ve lekelenmeleri önlüyor.

Ben bu tonikten sadece bir kez uygulamama rağmen değişiklikleri görebiliyorum.Kireçli suya karşı hassas bir yapısı var.Bu yüzden bende eşimin tüm çıkışmalarına rağmen içme suyu kullanmaya özen gösteriyorum

Birde yaprak uçlarındaki sarılıkları veya kahverengi alanları koparmak fayda yerine hastalığın ilerlemesine davetiye çıkartıyor.

Herkese teşekkür ederim.
Bu toniğin adı nedir?Benim spatifulum çiçeklerimin de yaprak uçları kahverengi olmaya başladı.

Ela Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön