View Single Post
Eski 10-08-2010, 22:15   #21
Hydrosuccess
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-06-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 446
Bugün Hoya bilobata çiçeklerini açtı...
Ancak internette de devam eden tartışma nedeniyle bu bitkinin (P. Shirley'in bilobata olarak sattığı) büyük olasılıkla DS 70 adlı çok yakın bir tür olduğunu düşünmeye başladım.Bilobatanın çiçekleri ve çiçek öbeği daha küçük yapraklar ise parlak yeşil olarak tanımlanıyor.DS 70'in çiçekleri ve çiçek öbeği daha büyük, yaprakları ise pübesen (kadife dokusunda tüylü ) genç yapraklar kahverengi tonunda.Benim bitkim DS 70 ile aynı özelliklere sahip.Sanırım şimdilik bu tartışmayı ilk tanımlayan C. Burton ve D. Kloppenburg'a bırakmakta yarar var.
Her bir çiçek yaklaşık 5-6 mm çapında, çiçek öbeği 3.5 cm çapında ve lacunosa gibi bir düzlem boyunca daire oluşturacak şekilde sıralanmakta.Sıradaki olası sorunun cevabı benim için oldukça zor yani kokuyu tam olarak tanımlamak.Lacunosa gibi floral hafif bir parfüm veya carnosa/pubicalyx gibi ağır ama hoş bir parfüm kokusu olmadığını söylemek mümkün.Daha çok bozulmuş bir şey kesik süt veya krema gibi.Çiçeğin büyüklüğüne göre koku yoğunluğu fazla ve yaklaşık 1 metreden rahatlıkla alınabiliyor.Nektar oluşumu kısa sürede başladı.
Bu türde de kasım 2009 ortasında küçük bir çelikten başlayarak 1 yıldan kısa sürede gelişmiş bitkiye ve çiçeklenmeye ulaşılabildiğini vurgulamak isterim.
Bitkinin çiçekli genel görünümü ve çiçek öbeği.

Eklenen Resimler
   
Hydrosuccess Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön