View Single Post
Eski 07-08-2010, 14:13   #4
sındırgılı
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Afiyet olsun, Epsody.
Ne güzeldir, şimdi oraları.
Ben de bilmeyerek te olsa sardalye festivaline İstanbuldan katıldım.Nasılmı ?
2 kg sardalye temizlendi, orta kılçıklar alindı. Yaprak şeklindeki balıklar, karabiber ve tuzla karıştırıldı.
Asma yaprakları ızgaraya dizildi. Üzeri hafifçe yağlandı,balıklar, temizlenen kısımlar birbirine yapışik konduktan sonra tekrar yağlanıp üzeri asma yaprağı ile kapatıldı. Harı geçmiş mangalda, her iki taraf pişirildi ve sosla servis edildi. Sonuç;
10 kişilik soframızda, herkes kendini Gelibolu sardalye festivalinde sandı
Gelecekte de balık bulup, nice Festivaller kutlamak en büyük temennimiz

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön