View Single Post
Eski 06-08-2010, 02:20   #26
Kedi Tırnağı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-05-2010
Şehir: İstanbul-Çekmeköy
Mesajlar: 427
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sayın Kedi Tırnağı, ilginç bir seçim yapmışsınız, yabani otları sökmeden çiçekleri nasıl ekeceksiniz?
Toprağı kazıp havalandırmazsanız bitkileriniz sağlıklı olmayacaktır, tüm mücadeleme rağmen Bahar geldiğinde otlardan bahçeye girilmiyor.
Böyle bir bahçede nasıl güzellikler yaratılabilir ki?

Çiçeği güzel yabani sarmaşık bile, yüz verince tüm bahçeyi istila ediyor.
Tabi tercih sizin, belki de hiç alışık olmadığımız güzellikler yaratırsınız.
yabani otları yolmama yöntemi daha çok tarımda geçerli bir durum. Bahçede çiçek vs yetiştirirken bu zor tabii. Bahçem olursa çiçek vs ektiğim kısımların dışında kalan alanları çimden ziyade yer örtücü, daimi bitkilerle ( hatta sukulentler güzel geliyor) kaplamayı düşünüyorum. Yabani otların kafalarını çıkarmalarına engel oluruz böylece

Fukuoka; toprağı sürekli bel ve çapayla altüst etmenin toprak habitatını bozduğunu söylüyormuş. Düşününce çok mantıklı aslında. Biz toprak içi faunayı böyle bozdukça, solucanların, karıncaların vb. toprağı sürekli havalandıran, gübrelerini katan bu toprak altı canlılarının yaşam alanını da hercümerç edip onları yok ediyoruz çoğunlukla. Topraktaki, özellikle solucan varlığının artması için çabalarsak havalandırma ihtiyacı kalmaz zaten. Solucan gübresi kadar verimli gübre de bulunmaz hem.
Çapalamanın çok elzem olduğu yerlerde de daha yüzeysel bir çapalama yaparak zararı minimuma indirebiliriz diye düşünüyorum.

Toprağı fazla rahatsız ediyoruz belki de biz. Evimin hemen karşısında küçük bir toprak arsa var. 2 yıldır gözlemliyorum. Her mevsim kendiliğinden türlü çeşit bitki gayet sağlı şekilde büyüyor. Çoğunlukla yabani otlar var ama çok güzel sarılıcılar da var. Mesela ben habire meyve çekirdeklerini vs oraya atıyordum. Geçenlerde bir baktım 2 tane şeftali fidanı belirmiş. Ne çapa, ne gübre ne bişey olmadan gayet sağlıklı büyüyor oradaki bitkiler.

Çapalama, belleme vs harcayacağımız enerji-zaman da yanımıza kar kalır. Sevgilerle.

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön