Alıntı:
Sizlerin profesyonelce tartıştığınız bu konuya bazı gözlemlerimi aktarmak istiyorum;Ailem mübadelede Akhisara yerleştirilmiş.Çocukluğumda oradaki zeytinliklerimizden gelen yağların tadını hala unutamadım.Zeytinyağından mayonez bile yapardık
|
Hala daha Akhisar ve civarı zeytinliklerinden çıkan yağlar revaçta. Her yıl kayınpederin çıkarttığı yağı yiyoruz. İlk geldiğindeki tadı inanılmaz güzel oluyor.
Sadece ekmek, yağ, tuz nefis bir kahvaltıya dönüşebiliyor.
Kayınvalidem pirinç pilavını bile zeytinyağı ile yapar. Önceleri yadırgardım yeşilimsi bir pilav olduğu için, ama şimdi alıştım. Baklava ve diğer tatlıları da zeytinyağı ile yapar. Ona bakarak şimdilerde ben kek ve kurabiyelerde de zeytinyağı kullanıyorum.
Bir evde zeytinyağı olması yeter, her şey için... Yaralara, berelere, kesiklere de zeytinyağına batırılmış bezle kompres yapılıyor. Akan kan anında duruyor, yaralar hızla iyileşiyor
Tecrübe ile de sabit...