Konu: Limon
View Single Post
Eski 03-08-2010, 16:50   #49
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Arada unuttuğum yoksa 7 çeşidim var şimdilik. Aynı renk tonlarından değil de değişik renklerde ve katmerli türlerde bulursam çeşidi arttırmayı istiyorum.

Şimdiye dek hiç bir hastalığına raslamadım. Kaynaklarda zararlısının Salyangozlar olduğu yazılı ancak Salyangozlar şimdiye kadar hiç zarar vermediler, hiç bit sorunu olmadı, küllemeye hiç raslamadım. Özel gübre isteği yok ama çiçek açan bitkiler için olan gübrelerden, dibinin nemli tutulmasından hoşlanır. Fazla derine inmemeye dikkat ederek hafifçe çapalanıp kök boğazı doldurulduğunda 2 gün içinde size yeni çiçekler açarak teşekkürünü eder. Kimisi Ortancaların bulunduğu gölge bölümde rüzgara da oldukça açık bir yerde, Armandii tam güneşte, "Madame Le Coultre" ağaç gölgesinde, 2 çeşit yarı gölgede dikili. Hepsi de durumundan memnun görünüyor. Bu da çok kanaatkar olduklarına karar vermeme yetiyor.

Manolya Ağacının dibine diktiğim "Madame Le Coultre" şimdilik ağacı saracak büyüklüğe ulaşamadı ama yanına bir kaç tür daha dikmek niyetindeyim. Hele Armandii gibi kokulu türler bulursam hiç kaçırmayacağım. Manolya Ağacını saran Clematislerin çok güzel duracağını canlandırıyorum gözümde. "Armandii" tepeden yoğun yapraklandı, alt kısmı tamamen çıplak kaldı. Yanına yediveren sarmaşık Ponpon Gülü nü diktim. Armandii bahar başında çiçeklenip bu zamanlarda çiçeklerini yitiriyor. Onun eksikliğini Ponpon Gülü'nün çiçekleri kapatacak diye düşündüm. Kısaca deneye yanıla doğruyu bulmaya çalışıyorum. Doğruluğuna inandıklarımı dilimin döndüğünce paylaşmaya çalışıyorum.

Hepinize rengarenk çiçekli, mis kokulu mevsimler dilerim.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön