Konu: Duvalia
View Single Post
Eski 01-08-2010, 19:37   #1
Hydrosuccess
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-06-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 446
Duvalia

Duvalia, tropikal ve güney Afrika kökenli, çalıların gölgesinde yaşayan, kısa boylu, yayılıcı 22 tür içeren bir cinstir.Apocynaceae familyasında Stapelia ve Huernia cinsleri ile benzerlik gösteren Duvaliaları diğer cinslerden ayıran en belirleyici özellik disk şeklinde 'corona'dır.

Gövdeleri sıklıkla eklemlenme gösteren Duvalia türleri tohum ve gövde çeliklerinin köklendirilmesi ile çoğaltılabilir.Bakım ve yetiştirme özellikleri Stapelialar ile benzerlik göstermektedir.

Sanırım Türkiyede de en sık yetiştirilen tür olan D.Polita Angola,Botswana,Malawi,Mozambik, Namibia,Güney Afrika, Zambia ve Zimbabwe'de geniş yayılım göstermektedir.''Polita'' sözcüğü corona'nın parlak yüzeyini tanımlamaktadır.

Duvalia polita

D. Polita yaşadığı ortamlarda sıklıkla karşılaştığı çalı yangınları ile yer altında yayılım gösteren dallar ile mücadele etmektedir.
Görüntülerini paylaştığım bitki topraksız ortama problemsiz transfer oldu.İstanbul koşullarında nispeten yavaş büyüme gösteren bitki bir kez kırmızı bit infestasyonu atlattı.Yazın tüm gün açıkta güneşlenen bitki nihayet çiçek açtı.Bitkinin gövde ve çiçek detayları.

Eklenen Resimler
    
Hydrosuccess Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön