Konu: Uzaylı
View Single Post
Eski 29-07-2010, 14:00   #1
Uzaylı
Ağaç Dostu
 
Uzaylı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
Uzaylı

Merhabalar Adım Mehtap. Evliliğimin ilk yıllarında Muhasebecilik yaptım. Ancak uzun zamandır çocuklarımla ilgilenebilmek için Ev hanımıyım. Doğma büyüme İzmirliyim. Ben doğduğumdan beri apartmanda büyümüş biriyim. Babamın Antalya'da dededen kalma arazileri var. Ancak uzak olduğu için köydeki amcamların kullanmasına izin veriyor. Karşılığında da bize zeytinyağı, bulgur, pekmez v.s. gönderiyorlar. Balı da onlardan satın alıyoruz.

Bitkilerle yakınlığım, bir köy insanı olan babamın toprağa olan özlemi yüzünden 6. Kata yani Apartmanın tepesine demir profilli bir sera inşa edip, senelerce süs bitkileri yetiştirip, ikinci iş olarak benimsemesindendir.

Eşim emekli olmadan 4 - 5 yıldır bir köy yerinde birkaç dönüm arazi alıp ekip biçme hayalini bana da aşıladı. Tabi ben o hayali kendi kişiliğime göre genişletip, içine dublex bir ev, rengarenk çiçekler, üzüm bağı, kamelya v.s. ekledim. Eşim de Çanakkale Biga köyünden, İzmir'e okumak için gelmiş, ailecek yerleşmişler. Onda da köy özlemi var yani.

Ve nihayet Eşim bu yıl Nisan ayında emekli oldu. 3 aylık bir aramadan sonra Torbalı Arslanlar Köyünde 3370 m2 bir yer aldık. İzmir'e yaklaşık 1 saat uzaklıkta. Hiç kolay olmadı hayalimizdeki gibi bir yeri bulmak.Kaç gün uykularım kaçtı. Ama şimdi ilk iş artezyen, etrafını çevirme ve Kamelya yapma heyecanı sardı. Çok şükür dualarım kabul oldu. Bahçe'nin 1,5 dönümünü kenarlara sofralık zeytin,ortalara meyve ağaçları ekmeyi düşünüyoruz. Birazı da Arkadaki tarlalara yol izni için gidecek. Diğer kısmın da kenar kısma üzüm bağı orta kısmın uzak bölümüne sebze v.s, yakın kısma Ev, kamelya ve çiçeklendirme düşünüyoruz. İnşallah herşey çok güzel olur.

Sizleri 1 yıldan fazladır takip ediyorum. O kadar çok şey öğreniyorum ki. Daha öğrenmem gereken çok şey var. Yarın ilk işim köye gidince Tarlanın ( Şimdilik tarla ) fotoğraflarını çekmek olacak. Bana vereceğiniz fikirler benim için çok değerli olacak. Şimdiden çok teşekkürler.

Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön