View Single Post
Eski 25-07-2010, 16:04   #82
bnymnblr
Ağaç Dostu
 
bnymnblr's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-04-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 299
Öncelikle kabınızı (kabınız 30 cm derinliğinde olabilir. şeffaf bir kab olabilirse çok daha iyi) mümkün olduğunca güneş alan bir cam kenarına koyunuz. Güneş ışığının etkisiyle suyunuzda alg oluşumu başlayacaktır. mutlaka hafif yeşermeye başlamış, rengi bozulmaya yakın bir su elde etmeye çalışın. bunu yapmak için hiç gübre alıp para vermeyin.
5 lt kabınız varsa. 100 gr toprak atın ve kabınızı bir iki gün güneş ışığı alan yerde bekletin. su sıcaklığınız 25 derece olabilse çok iyi ama daha üstüne çıkmamasında fayda var.
üst sınır 30 derece olsun.
alglerin oluşma sebebi
1 Işık
2 Sudaki iyonize besleyiciler
topraktaki besleyici maddeler ile suda yavaş yavaş yeşerme başlayınca sıcaklık değerlerini de gözönüne alarak su sümbülü bitkinizi kabınıza koyabilirsiniz. unutmayın önce ortamı hazırlamak lazım. illa ki suyu yeşertmek lazım derseniz. böyle çalışmak daha kolay.

suyunuz açılmaya başlayınca gübre vermenin zamanı gelmiştir diyebiliriz. ikinci kovanız olup bu kova da su yeşertmeye çalışıp ilave edeceğiniz su kadar miktarı yeşertme kovasına boşaltabilirsiniz. Suda yeşermenin olması besin yükü içerdiğinin göstergesidir.

şimdiden kolay gelsin.


Düzenleyen bnymnblr : 25-07-2010 saat 18:29
bnymnblr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön