View Single Post
Eski 25-07-2010, 12:49   #1
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
17. Gelibolu Uluslararası altın sardalya kültür festivali.

Gelibolu Sardalya Festivali'nde 2 Ton Balık Pişirildi
Çanakkale'nin Gelibolu İlçesinde Belediye Tarafından Düzenlenen 17. Gelibolu Uluslararası Altın Sardalya Kültür ve Sanat Festivali'ne Katılanlar, Mangal Başında Bıkana Kadar Balık Yedi. Festival Kapsamında Yaklaşık 2 Ton Sardalya, Hiçbir Temizleme İşlemine Tâbi Tutulmadan, Denizden Çıktığı Gibi Mangalda Pişirilerek İkram Edildi.




Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde belediye tarafından düzenlenen 17. Gelibolu Uluslararası Altın Sardalya Kültür ve Sanat Festivali'ne katılanlar, mangal başında bıkana kadar balık yedi. Festival kapsamında yaklaşık 2 ton sardalya, hiçbir temizleme işlemine tâbi tutulmadan, denizden çıktığı gibi mangalda pişirilerek ikram edildi. İlçe merkezindeki liman içi mevkisinde kurulan 15 mangalda pişirilen balıklardan kapmak için vatandaşlar birbiriyle yarıştı. Kimisi ateşten yeni çıkan sardalyayı tabaklara koyarken kimisi ekmek arası yapmayı tercih etti.

Festivalin resmî açılışı için Gazi Süleyman Paşa Anıtı önünde kortej yürüyüşü düzenlendi. Korteje katılan protokol üyeleri ve diğer vatandaşlar Gürcistan, Bulgaristan, Romanya ve Yunanistan'ın da yer aldığı 10 Balkan ülkesinden gelen misafirlerin dans toplulukları eşliğinde İskele Meydanı'na kadar yürüdü. Kortejde özellikle dikkat çekeler, üstü açık bir araba ve her yıl olduğu gibi sardalyayı temsilen denizkızı kostümü giyen kişi oldu. Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Cumhuriyet Meydanı´nda yaptığı açılış konuşmasında, çalışmak kadar eğlenmenin de bir hak olduğunu, bu sebeple festival düzenlediklerini söyledi. Coğrafi konum itibarıyla Gelibolu'nun eşsiz bir yer olduğunu belirten Başkan Özacar, ilçelerinin tanıtımını dünyaya bu festival sayesinde yaptıklarını ifade etti. Festivalin bir kültür açılımı olduğunu kaydeden Özacar, Gelibolu'nun gerek tarihi geçmişi gerekse içinde yaşayan insanların çeşitli kökenlerden gelmesi bakımından önemli bir kültür merkezi olduğuna dikkat çekti.

Konuşmaların ardından festival meşalesi yakıldı, yabancı ülkele, dans ve halk Oyunları gösterileri sundu. Resmî açılıştan sonra mangal başlarına gidilerek, ilçenin sembolü olan sardalyalar bıkana kadar yendi. Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı festival, pazar günü Volkan Konak konseriyle sona erecek.

Eklenen Resimler
     
epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön