View Single Post
Eski 25-07-2010, 11:25   #81
nurcanaybay
Ağaç Dostu
 
nurcanaybay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 2,277
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bnymnblr Mesajı Göster
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1280001981

Su sümbülü bitkisi, genellikle havuz tarzı yerlerde bakımı daha kolaydır.
Sebebine gelince;
Bu bitki havuzumdaki üstteki resimde de bitkinin köküne dikkatle bakarsanız bazı kısımlarının yeşil olduğunu görmektesiniz. Bunun sebebi; bitkinin yeşil algleri absorbe etmesidir. Su sümbülü bitkisi yüksek absorban bir bitkidir. yani besin ihtiyacı boldur. Besin ihtiyacı nedir derseniz, nitrat, fosfat, yeşil algler, sudaki ağır metal iyonları vs.
Ben bu bitkiye apartmanın altından çıkan çok az miktardaki yeraltı suyu veriyorum başka hiçbir şey yok. Ancak bu yeraltısuyu şehir içinde olduğumuz için kirli bir su. Bu yüzden bitkiye herhangi bir besin vermeye gerek kalmıyor.
Eğerki bu bitkiyi ufak bir kovaya koyacak olursanız o kovadaki suyun içerisindeki iyonize besinleri absorbe edeceği için su; içerdiği nitrat, fosfat ve iyonlar açısından zayıf hale gelecektir. eğer kovanıza vereceğiniz gübrenin de miktarınıda ayarlayamazsanız bitkinin üremesine yardımcı olan gübre bitkiye zarar verecektir.(mini ötrofikasyon) ancak aynı miktar gübrenin 10 katını havuza dökseniz su hacminin büyük oluşundan bitki zarar görmeyecektir. O yüzden ufak kova legen gibi malzemelerde yetiştirirken dozajı iyi ayarlamak lazım.


Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Yetiştirmek isteyipte havuzu olmayan arkadaşlar için önerilerinizi öğrenmek isterim. Elin de bir kovası ve bir sümbülü var diyelim
-kullanacağı su
-Gübre çeşidi ,miktarı ,kullanma aralığı
-Alması geeken güneş ışığı
-Gerekli besini sağlamak için suyu kirletmenin bir yolu ( doğal gübre )

Sıfır bilgiye sahip birini nasıl yönlendirirdiniz ?

nurcanaybay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön