View Single Post
Eski 24-07-2010, 00:42   #39
balbay
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
İklimlerin değişmesi ile bağlantılamamak gerek. Zira son 30 yılda ülkemiz de ortalama mevsimsel sıcaklık, yağış, nispi nem oranları değişiklik göstermiyor.

Ha neye göre değişiklik göstermiyor? Mikro, makro klimatolojik periyotlara göre değişiklik göstemiyor ve aynen 2000 yıllık bilinen ( hıristiyan papazları süper kayıt tutmuşlar ) kuraklık dönemi ile, bol yağışlı dönemler sırası ile geliyor.

Dolayısı ile bizim bildiğimizi sandığımız son 30-50 yıl içerisin de Anadolu da yaşayamayan bir çok hayvan atık yaşayabiliyor. Ama bu küresel ısınmadan dolayı değildir. Sadece ortama adapte olmaktan, binlercesinin ölüp, sağ kalabilen ( doğal seleksiyonun gözünü yiyeyim ) diğer binlercesinin çoğalabilmesinden kaynaklanan görünümlere şahit oluyoruz.

Doğa her türlü hatayı tölere edebilir. Ama 5 yılda, ama 100, ama 1000, ama 1 milyon.

Sen insan denilen canavar, senin ömrün ne kadar?

Şair yaş 35 demiş, Dante gibi yarısındayım ömrün.

Hadi yarısı olmasın senin yahatının 35. Sen kazık kak 100-150 yıl yaşa.

Yine de Neyzen in dediğine geleceksin.

Geleceksin de, ben o muhteremin satırlarını yazarsam malina beni banlamaz, direk Taksim Meydanı na asar.

Nihayetin de insan dediğin canavara rağmen doğa tüm kural tanımazlığıyla her gün binlerce yok oluş ve binlerce varoluşa analık etmekte.

Onun için de adı '' TABİAT ANA ''

Bu gün tanımadığın kuş sürülerine şaşırmışsın, yarın sen yokmuşsun sanki ne zamandır da, o göremediğin dinazorlar, mamutlar teklar canlanmış.

balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön