View Single Post
Eski 23-07-2010, 13:31   #21
köknar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-03-2009
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 907
Yönetmelikler Kanunlara aykırı hükümler içermezler nitekim bahsettiğiniz Yönetmelik de Orman Kanunu madde 19 hükmüne aykırı değil, 19. madde hükmü;

" kuraklık gibi fevkalade haller nedeniyle hayvanlarının beslenmesinde güçlük çekildiği tespit edilen bölgeler halkına ait hayvanlar ile orman sınırları içerisinde bulunan köyler ve mülki hudutlarında Devlet ormanı bulunan köyler halkına ait hayvanların orman idaresince belirlenecek türlerine, tayin edilecek saha ve süreler dahilinde, ormanlara zarar vermeyecek şekilde otlatılmasına izin verilir. "

Demekte ve yukarıda da bahsettiğim gibi, belirlenen yerler haricinde ormana her türlü hayvan sokulmasını yasaklayıp tekrar ettiğim istisnai durumlarda sadece izin verilen türlerin kontrollü otlatılabileceğini söylemektedir.
Orman Bölge Müdürlüğünü aradım az önce üşenmedim, Bölge Şefi de; hala sınırlarını belirledikleri alanlar haricinde kalan orman bölgelerinde hayvanların otlatılmalarının yasak olduğunu, ormanın büyük ağaçlardan oluşmuş olmasının birşeyi değiştirmeyeceğini, tek farkının küçük fidanların bulunduğu alanlarda hayvan otlatanlara büyük ağaçlı ormanlarda otlatanlara nazaran 2 kat fazla ceza verildiğini söyledi.

Yani, nasıl ormanda her istediğimiz ağacı kesemiyorsak; Orman Bölge Müdürlüklerinin işaretlediği ağaçlar haricinde kesim yapınca cezalandırılıyorsak, belirlenen alanlar haricinde gelişi güzel hayvan da otlatamıyoruz.

köknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön