View Single Post
Eski 22-07-2010, 23:05   #10
cem kaptan
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-05-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 200
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Ben PhotoFiltre programını kullanıyorum, diğer programlara alışamadım bir türlü, bazan fotoğrafların arka planını değiştirmek istiyorum ama nasıl yapılacağını bilmiyorum.
Fotoğraf işleme programları hakkında bir bilgim yok.
Burada önemli olan fotoğraftır. Onlar sadece yardımcı araç. Siz fotoğrafı güzel çekerseniz, o programlara hiç gerek kalmaz. Bu yüzden fotoğraf çekmeden önce, ne çekeceğinizi önceden belirlemeli ona göre planlama yapmalısınız ki, fotoğraflarınız da güzel olsun ve o programlara hiç gerek kalmasın.


Örnek; doğaya çıktınız, yabani çiçek fotoğrafları çekeceksiniz. Gereken ebatta koyu renklerde bir kaç fon kağıdı bulundurun yanınızda... Çekeceğiniz çiçeğin etrafında ki otları çalıları (gerekirse bağ makası da taşıyın yanınızda) doğalarına, doğal ortama zarar vermeyecek şekilde temizleyin. Etrafında bulunan, göze hoş gelmeyen, insani (çöp) atıkları da yanınızda getireceğiniz bir torbaya doldurarak objenin etrafından uzaklaştırın. Uygun boyda ki fon kağıdınızı çiçekten mümkün olduğunca uzak tutun ki izleyen onun fon kağıdı olduğunu anlamasın. Hoş programlarla bu durum düzeltilebilir ama biz yardımcı program kullanmayacağız ya ....

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Ayrıca ışık patlamalarını nasıl gidereceğimi de öğrenmek isterdim.
Name:  canon_powershot_a700_3A.jpg
Views: 2672
Size:  40.6 KB
Name:  canon-powershot-A700-back.jpg
Views: 2969
Size:  37.0 KB

Makinenizin arka bölümünde, exposure compensation +- (pozlama telafisi) dediğimiz bir tuş var. Bu tuş Manuel (M) ve otomatik (AUTO) seçeneklerinde çalışmaz. Diyafram öncelikli (AV), Enstantane öncelikli (Tv), Program (P), portre, manzara, çekimlerinde kullanarak (- yönde) funcset tuşunda imleçin soluna basarsanız patlamaları önleyebilirsiniz. Ya da bu tuşun amacını daha iyi öğrenmek için makinenizi bir yere sabitleyerek, ışıklı ortamda herhangi bir nesneyi çekmeye başlayın. Bu iş için -2 den + 2 ye kadar birer stop giderek aynı kareyi çekin aralarında ki farkı pc nizde izleyin. Kar çekimlerinde, gölgeli alanlarda oldukça işinize yarayacak bir özellik. Siz önce bunu deneyin arada sormak istedikleriniz olursa yine yardımcı olmaya çalışırım.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sitede çok güzel fotoğraflar çeken arkadaşlarımız var, ben kusuru makinama yüklüyorum
Makinenizde kusur aramayın çünkü iyi bir makine... Kitapçığını iyi okuyun ve makinenizi tanımaya çalışın.

Saygılarımla,

cem kaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön