View Single Post
Eski 22-07-2010, 05:41   #11
i.erol60
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-03-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4
Sayın xenkepikec sorularınız ve çaktırmadan yaptığınız vurgulamalar çok güzel, ülke sorunlarına duyarlı olduğunuz net biçimde anlaşılıyor.
Verilebilecek cevaplar soruların içinde zaten, olaya başka bir açıdan bakabilmenizi sağlamak için size şu örneği vermek luzumunu hissettim; bir insanın sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için harcadığı enerjiye göre günlük olarak alması gereken kalori miktarının
yanında protein,vitamin vs. çok önemlidir fakat geliri yeterli olmıyan bir insan en ucuz gıdanın karbonhidrat olması nedeniyle her türlü sakıncasına rağmen sadece ve sadece en ucuz ve en adi karbonhidratla yaşamını sürdürmeye çalışmaya mecburdur. Türkiyedeki tüketilen karbonhidrat miktarı ile nufusu mukayese edersek gıda tüketimimizin %70 ini karbonhidratla giderdiğimiz anlaşılmaktadır. Bu insanlar et sevmedikleri içinmi et tüketmiyorlar, bu örneği arttırdıkça artırabiliriz. Kısa ve orta vadede canlılığı sürdürebilmek için gerekli olan kaloriyi temin edebilmek için ekmeğe saldırmak zorunda geliri yetersiz olanlar. Kısa ve orta vadede gerekli olan elektrik enerjisini ne pahasına olursa olsun eldeki paraya göre sağlamak zorundayız, paramız kısıtlı olduğu için uzun vadeyi düşünme hakkımız yok gibi.
Ayrıca bu konuyu kısa bir sürede yazı ile izah etmek biraz zor.
Sağlıcakla kalın.

i.erol60 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön