View Single Post
Eski 21-07-2010, 14:22   #29
Zühre Demir
Ağaç Dostu
 
Zühre Demir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-01-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 357
Tam da geldiğimiz şu noktada olay, hediye kavgasına dönüşmüş sanki. 'Hediye önemli değil' diyenlere inanın lütfen, ayrıca tanıdıklara oy verme, kayırma iddiasına da katılmıyorum. Son aylardaki oylamalarda ve çıkan sonuçta böyle birşey görmüyorum.
Haketmeyen, berbat bir fotoğrafın dereceye girdiğini kimse söylemeyez, ancak çekimde bazı ufak ve teknik hatalar olduğu söylenebilir sadece. O da fotoğrafı sefil yapmaz.

Tüm teknik kurallara uyabilirsiniz, kimsenin farkında olmadığı ve bilmediği teknik bilgiler kullanabilirsiniz, ama çektiğiniz fotoğraf kimseyi etkilemeyebilir.

Ayrıca önerim de şudur, zaten bölüme ilgisizliğin olduğundan yakınıyorsunuz, o zaman üyelerin oylamaya katılmalarını engelememeniz gerekir. Tansiyon düşer, heyecan azalır. Ve bir kez daha belirteyim; sırf arkadaş ya da yakın diye kimsenin berbat bir fotoğrafa oy verdiğine, verebileceğine inanmıyorum, kimse çocuk değil. Yani kıssadan hisse, ödülü kaldırın yeter.

Bir de çekirdek'in sorusu var değil mi? Profesyonel düzeyde fotoğraf çekmek bir suç değildir, amatörleri de, her fotoğraf çekeni de ihya edelim diye bir kural yok. Onlar da böylelikle daha iyisini çekebilmek için kendilerini geliştirebilirler, hepimizin yapmaya çalıştığı zaten bu. 'İyi çekiyorsan yarışmaya katılma, diğerlerine haksızlık oluyor' diye bir mantık olamaz. Kimsenin de kötü bir fotoğrafı varsa seçilmediği için üzüldüğünü, oturup ağladığnı sanmıyorum. Herkes daha iyisini çekebilmek için uğraş vermeli, daha iyiyi, daha güzeli hedeflemeli. Bu iş tıpkı çiçek yetiştirmeye benzemeli...

Zühre Demir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön