View Single Post
Eski 20-07-2010, 21:45   #182
Nariel
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
İki sene önceki çok büyük Gülnar yangınının enkazından geçtim geçen gün. İçler acısıydı, yemyeşil kızılçam ormanlarını barındıran dağlar resmen çöl olmuş, sarı kahve.. Kilometrelerce yolda bölgeyi gözlemledim, yeni dikilen ağaç göremedim, hiçbirşey yoktu ortada.

Manzara o kadar garipti ki, yanyana duran 3 ağaçtan ortadaki yanmış kapkara, kenarlarındaki ikisi ise yanmamış yemyeşil. Ağaç gruplarında biri yanmış biri yanmamış; yanan ağaçların 5 adım ötesindekiler sapasağlam. Allah istemeyince yapmıyor, öldürmüyor, can almıyor işte. Hatta bu olayla bizlere bazı şeyler anlatılmak istenmiş olabilir, mesela yanmayan ağaçların ne özelliği vardı da yanmadı? Cinsi mi değişikti, gövdesinde reçine mi azdı neydi?

Yanan evler yok olan köylere karşılık TOKİ tek katlı, küçücük, birkaç ayrı bölgede yüzün üstünde konut inşa etmiş.

Görebildiğim kadarıyla bazı yerlerde yol kenarlarına zaten doğal olarak da bölgede yetişen "kaynana dili" denen Opuntia cinsi kaktüsler dikilmiş, sanırım alevler yolun karşısına geçemesin diye. Aslında çok güzel fikir ama çok az yere dikmişler çünkü yol kenarları genelde kayalık. Gerçi yanacak ağaç kalmamış artık o da ayrı mesele.

Fotoğraf çekmedim, istemedim o bölgeyi görüntülemek.

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön