View Single Post
Eski 18-07-2010, 21:59   #21
nkoksal
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-10-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 275
Sevgili jezebel 2 gündür nette bakınıyorum ama pek fazla bilgi bulamadım. ( hatta bazı siteler bilginiz varsa bildirin diyorlar ) Bir yerde Yıllık düzenli budamanın bitki için yararlı olduğu ve ara ara düşük fosforlu gübre ile gübrelenmesi gerektiği belirtilmiş ayrıca toprağın malçlanmasının da nemi muhafaza etmesi için iyi olacağı belirtilmiş.
http://www.bushlandflora.com.au/plan...ea_Reflexa.php
Bir başka sitede çiçeklenmenin sonbahar ve kışın olduğunu söyleyip asidik ya da nötr, nemli ve iyi drene edilmiş toprak isteği olduğunu belirtmiş. Burası da budamaya ihtiyacı olduğunu belirtip kabuklu bite (galiba) dikkat edilmesini söylüyor.
http://www.greenfingers.com/gardenba...w.asp?id=17007

Bitkiyi tanıtan iki Avustralya sitesinde de bunlara uygun bilgiler. İki sitede budamanın şekil vermek ve bir sonraki sezon çiçeklenmeyi artırmak için gerekli olduğunu söylüyor. Bir tanesi çiçeklenmenin genellikle kışın ve erken ilkbaharda olduğunu, diğeri çiçeklenme zamanının mayıs-kasım arası olduğunu belirtmiş. Orası güney yarımküre olduğu için sonbahar -kış zamanı daha uygun gibi duruyor. Her halükarda çiçeklenmeyi yazın beklememelisin gibi duruyor. Baharlarda ve kışın çiçeklenecek gibi.Daha güvenilir olan Avustralya ulusa botanik bahçelerine ait sitede budama zamanının geç ilkbahar da olduğu belirtilmiş, böylece iyi bir dallanma sağlanıp ertesi yıl daha iyi bir çiçeklenme elde edileceği söylenmiş. Erken sonbaharda ve ilkbaharda da komple bir gübre ile gübrelenmesi ve organik maddece zengin bir kompostlada malçlama yapılması önerilmiş.
http://www.anbg.gov.au/gnp/gnp7/correa-reflexa.html
http://asgap.org.au/c-refl.html
Benim bulduklarım bu kadar umarım işine yarar.
Dersimi fena çalışmamışım dimi

nkoksal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön