View Single Post
Eski 18-07-2010, 16:25   #2
Hydrosuccess
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-06-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 446
Manzano biberi dayanılabilecek acılıkta bir tür.(12 000 -30 000 Scoville ünitesi)Karşılaştırma açısından Jalapeno biberi ve Tabasco sos 2500-5000,Tai biberi 50 000-100 000,Naga bih jolokia 1001 304,biber spreyi 2000 000 Scoville ünitesi.
Çok etli sulu bir biber olduğundan kurutulamayan, taze kullanılan Manzano Güney Amerika'da ticari olarak üretiliyor ve en çok salsa soslarda kullanılıyor.Bizde de yemek ve sosları lezzetlendirmede, turşularda kullanılabilir.Yeterli ürün elde edebilirsem dondurarak kışın kullanmayı düşünüyorum.
Küçük bir kayısı görünümündeki biberi kesince C. Pubescens'i diğer biber türlerinden ayıran özelliklerinden bir diğeri ortaya çıkıyor.Sert ve siyah çekirdekler.

Eklenen Resimler
 
Hydrosuccess Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön