View Single Post
Eski 18-07-2010, 11:17   #11
üzüm
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Kabak Pestili

İnternetde dolaşırken kabak pestili (pumpkin leather) karşıma çıktı. Biraz araştırınca çilek pestili buldum; fotoğraflarını görünce seneye yapmak farz oldu diyerek geçen seneden kalma ufak balkabağından kabak pestili yapmaya karar verdim.

Balkabağını soydum, doğradım, çok çok az su koyarak yumuşayana kadar pişirdim. Tahta kaşık yardımıyla ezerek şeker ilave ettim; şeker eriyene kadar karıştırdım. Biraz soğuyunca bir miktar tarçın ilave ettim. Şeker ve tarçını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. (Tarçını 1 tatlı kaşığı kullandım, aslında 1 çay kaşığı, belki daha azı yeterli olurmuş. Hem tadını keskin yaptı hem de rengini biraz koyulaştırdı.)

Karışımı ince tel süzgeçten geçirdim. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye karışımı yaydım. (Bu aşamada hata yapmışım; daha kalın yaymam gerekirmiş. en az 0.5-1 cm. olmalıymış) Üzerine tül örterek güneşe koydum. İnce yaydığım için akşama olmuştu. Biraz sertleşmesi için buzdolabına koydum. İnce olduğu için yağlı kağıttan ayırmak ve katlamak çok zor oldu; şekilsiz oldular.

Tadı güzel olduğundan taze kabakla tekrar denemeyi hak etti. Püre halindeyken içine ceviz de koymayı düşünüyorum.

Eğer istediğim gibi olsaydı şerit halinde kesip, katlayıp, cam kavanoz içinde buzdolabında saklayacaktım. Bu şekilde buzdolabında 3 ay saklanabiliyormuş.


Düzenleyen üzüm : 19-11-2010 saat 20:56 Neden: ilave
üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön