View Single Post
Eski 16-07-2010, 14:58   #6
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Sn. Oğuz Karsan,

Size zarar veren canlının bu olmamasına sevindim çünki Altınoluk' ta taşlı sahillerde bu canlıdan o kadar çok var ki anlatamam. Geçen sene çocukların oynadığı bölgeden 50-100 arası canlıyı tutundukları taşla birlikte denizden çıkarıp temizlemeye çalışmıştım. Fakat o kadar çoklardıkı sonunda pes ettim.

İzlenimim çocuklar hoplayıp zıplarken tutundukları taştan zorunlu olarak kurtulan canlı su içinde serbest kalınca çocukları çarpıyor ya da çocuklar birbirine denizden kum alıp attıklarında veya vücutlarına sürdüklerinde kazaen bu canlının saldırısına maruz kalıyorlar. Yoksa bu canlıların saldırgan bir tutumunu aynı sahilde denize giren biri olarak gözlemlemedim. Canlıyla bir şekilde temas etmedikçe onun çevresindeki insanlara bir zararı yoktur.

Korkum bu canlıların mutasyona uğrayarak size zarar veren canlılara dönüşmesi. Çünki oğlumu tedavi ettirken hastahanede karşılaştığım ve daha önce böyle bir canlıdan zarar görmüş bir hasta yakını bu canlıların daha çok Cunda adası tarafında olduğunu, Altınoluk tarafına da geldiyse pek de iyi olmadığını söylemişti.

Denize her girişte size zarar veren canlıyı kontrol etmek hep aklımın bir ucunda bulunacak. Çok teşekkürler.

Saygılar

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön