Konu: Yılan
View Single Post
Eski 11-07-2010, 21:05   #192
fikirci
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 13-06-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 95
direkt bana soruldugu için.

Yılanlardan korunmak için bir çok şey söyleniyor.
Kükürt, mazot kokusu vs.
yumurta özellikle devekusu yumurtası Büyük camilerde örümcekler ağ yapmasın diye konan şeylerdir Yılana karşı işe yaramaz. Aksine yılanlar yumurta yemeyi severler:=)

Bazıları yılanların yünden hoşlanmadığını söyler ama bir yün balyasına yuva yapmış yılan gören subay bir dostum da vardı.
Elektronik aletler ise acaba ne kadar işe yarar.Ürkekbir sokak köpeğini kaçıran köpekkovucuların köylerde kangalların uykusunu bile bölmediğine de şahit oldum.
Kendi tecrübelerimden edindiğim en kesin çözüm; küçük ırk bir köpek ve veya bir kedi yılana karşı çok işlevseldir. Siz farketmezsiniz bile .O işinibilir yılanalrı uzak tutar.
Kıbrısta yaşadığım bir sene boyunca- kırsal bir bölgeydi- beslediğim küçük papilion - welscorci melezi köpek yan mahalleye çapkınlıga gittigi 3 günün sonunda evime yılan girmişti. Acilen çapkını eve geri getirdik. Türkiyeye dönerken köpeği bir dostumuza bıraktık. Sonradan ögrendiğime göre benim eve taşınan şafi aile 10 gün sonra yalvar yakar köpeği istemiş ve evinde bakmaya başlamış.


Düzenleyen fikirci : 11-07-2010 saat 21:37 Neden: imla
fikirci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön