View Single Post
Eski 10-07-2010, 19:03   #2
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Sevgili alexcan1905, biberinizin çiçek dökmesinin en büyük sebebi aşırı sıcaklar. Eğer saksıda ise saksı toprağının aşırı ısınması nedeniyle köklerin yaşadığı stres çiçek dökmesiyle neticeleniyor maalesef. Saksıda olmasa bile yine de kök ortamı bir şekilde aşırı ısınıyordur. Şimdi size bazı öneriler vereceğim o öneriler doğrultusunda iyi sonuç alırsınız sonucunda da bende sizden, bitkiden tohum elde ettiğinizde tohum rica edeceğim .

1-Biberleriniz saksıda ise saksıyı parlak jelatin, strofor köpük veya izocam benzeri bir ürünle sarınız ısıyı ve ışığı yansıtsın ya da ısının ulaşmasını engellesin,

2-Biberin kök boğazına hava alabileceği şekilde beyaz köpükle kapayınız toprak yüzeyi de ısınmasın ama kök ortamı her zaman nemli kalsın,

3-Biberden tohum alabilmeniz için başka bir biber çeşidine en yakın 250 metre uzaklık olmalı aksi takdirde arılarla veya rüzgarla yabancı dölleneceğinden bozulma olur orjinal bieber görüntüsünü bir daha elde edemezsiniz tohumlarınız genetik olarak yabancılaşır. Yani 250 metre çapta başka bir biber çeşidi varsa o zaman perdevari bir yapıyla uçarlardan izole etmelisiniz.

4- Bitkinizi hava alabilen, hafif esintili, güneş alan daha serin bir ev ya da bahce bölümüne saksıdaysa saksısıyla değilse köklerine zarar vermeden topraklı bir şekilde geniş kök alanıyla söküp taşıyarak alablirsiniz. Ancak gölge bir yer olmasın.

5-Bitkinizi kışın iç mekanda ışık alabilen havadar bir yerde muhafaza ederseniz meyve almasanızda gelecek yıl yetişme süresi beklemeden biber almaya devam edersiniz.


Haydi bakalım siz yetiştirin bizde tohum sahibi olalım.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön