View Single Post
Eski 09-07-2010, 21:11   #1339
cumaöğretmen
Yeni Üye

cumaöğretmen's Avatar

Giriş Tarihi: 03-06-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Aslına bordo bulamacı hep tartışılıyor. Sn. Meyvelitepe ve Sn. Ayhan Bey'in bu konudaki tecrübeleri önemli.
Bakır sülfata en fazla karşı çıkılmasının nedeni topraktan yok olmasının yıllar alması ve suda çözünerek akarsulara ve göllere karışması. Akarsu ve göllere karıştığında 1mg/litre si bile sulardaki yararlı bakteriler, algler ve balıklar için öldürücü olabiliyor.
Ayrıca ilaçlama yapan kişilerde akciğer kanserinde artışa neden olduğu söyleniyor, ancak veriler yeterli değilmiş.
Bu durumda dal kanseri ve çeşitli mantar hastalıklarına alternatif yollar bulmalıyız. Bakırı bitkinin ihtiyacı olan iz element oranları dışında hiç kullanmamalıyız. Ancak alternatif bulana kadar başka çare yok gibi duruyor.
Arkadaşlar, kaynatılmış Eşek Isırsanı suyunun yapraktan verilmesinin balsıra ve benzeri mantari hastalıklara karşı iyi geldiğini ben de duymuştum. Bu yıl denemekte kararlıydım, ancak bazı nedenlerden dolayı uygulayamadım. Bu yöntemin bakırlı ilaç ve kükürt uygulamasını azaltacağını düşünüyorum.
Saygılar.

cumaöğretmen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön