View Single Post
Eski 03-07-2010, 20:20   #15
gece
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Bu listeye göre
E621 monosodyum glutamat (MSG) tad artırıcı masum görünüyor .
Gerçekten öyle mi ?
...
Öncelikle katkınız için teşekkürler.

Küçük bir yanlış anlama var sanırım; bu yazıda da belirttiğimiz üzere listemiz tamamlanmış, bitmiş bir liste değildir, sakıncasız olanlar en sağ kolonu boş olanlar anlamında anlaşılmamalıdır.

Renklendirme sadece ve sadece sakıncalı olabileceğine dair bilgi edinilen katkı maddelerinde dikkati çekmek için, uyarı amaçlı olarak kullanılmakta ve ilgili kolona az da olsa açıklayıcı bilgi eklenip, kaynaklara link verilmektedir.

Unutulmamalıdır ki listedeki maddeler sadece ülkemiz değil, Avrupa Birliği tarafından da kullanımına izin verilmiş katkılardır ama her ürün herkes için zararsız, etkisiz olmayabileceği ve her geçen gün yeni ve daha etkin maddeler kullanıma girip, etkileri ile ilgili yeni bilgiler edinilebileceği için böyle bir çalışmaya başlamış bulunuyoruz.

Bir çok yönden eksik olan liste ve konuyu, üstelik işin uzmanı da olmadan tamamlamaya çalışmaktayız, çoğunluğu oluşturan, henüz dilimizdeki ismini dahi yazamadığımız maddeler bir yana, eksik, yanlış bilgiler dahi yer alabilir. Bazı yeni bulgu ve bilgiler edinildiğinde sürekli güncellenecektir. Bu nedenle liste ve konu ile ilgili bilgiler konusundaki katkılara sonuna kadar açığız.

Amacımız; doğru bilgiye ulaşmak ve bunları paylaşarak doğması muhtemel zararlar daha doğmadan önleyip, yediğimiz içtiğimiz gıdalarımız hakkında her türlü bedeli biz ödüyor olduğumuz için tercih de yapabilecek konumda olmaya çalışmaktır.

Asla unutulmaması gereken bu tür katkıların olası etkilerine en açık olanların bilinçli tercih yapamayacak çocuklarımız olmasıdır. Kendimiz için önemli bir konu olarak görmesek dahi çocuklarımız adına konuya gereken ilgi verilip, bu konuda kişisel ve toplumsal bilinç sağlanmalıdır.



gece
katkı maddelerine katkı bekleyen forum kişisi

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön