View Single Post
Eski 01-07-2010, 19:35   #1
merkürvenüs
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-01-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 326
Kedim Zehirlendi

Merhaba,

2 ay kadar önce yavru bir sokak kedisini eve alıp bir süre odalardan birinde baktım ve 20-25 gün önce ona yeni bir yuva buldum (yuva arayan kediler kısmında yazmıştım) Yavru kedi evden ayrıldıktan sonra 2,5 yaşında olan erkek tekir kedim onun yaşadığı odaya girip çıkmaya başladı ve bir süre sonra pirelendiğini gördük. Veteriner diş parazit aşısını yaptı. Bir süre sonra oda da pire olduğunu farkettik ve diğer odalara yayıldı.

Salı günü ilaçlama şirketi çağırdık ve evi ilaçlattık. İlacın insan ve evcil hayvanlara zararı olmadığını ama yine de 4 saat evde olmasak iyi olacağını söylediler. Kedimle birlikte 5-5,5 saat kadar eve girmedik. Eve geldikten 20-25 dakika sonra kedimin ağzı köpürmeye ve salyası akmaya başladı. Hemen veterineri aradım korkacak birşey olamadığını bu gibi durumlar da salya akması ve kusmanın olabileceğini söyledi ama gece saat 2 den sonra kedim fenalaştı, aradığım veterinere yeni gitmeye başlamıştık ve ilgisizliğinden rahatsız olduğum için gece açık bir veteriner bulup götürdüm atropin diye bir iğne yaptılar, ateşini ölçtüler normal çıktı. Sabah durumunu kötü görünce eski veterinerine götürdüm ve durumun ciddi olduğunu öğrendim gerekli müdahaleleri yaptı. Şuan biraz daha iyi ama hala cansız ve hasta gibi.

Evde kullanılan ilaç icon-10 adlı bir ilaç, ilaçlama yapan şirketle konuştum ilk kez böyle birşeyle karşılaştıklarını söylediler özür dilediler vs. sonra internetten de araştırdım okullarda, evlerde, restoranlarda kullanılıyormuş insan ve evcil hayanlara zararsızmış ama hem kedimi ciddi zehirledi hemde bizde bazı etkileri oldu.

Tecrübemi paylaşmak istedim ve bu tarz tecrübe yaşayan arkadaşlarımdan neler yapabileceğim konusunda bilgi almak istiyorum.

merkürvenüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön