View Single Post
Eski 01-07-2010, 11:23   #80
skaraca
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Faruk bey,

Ahtapot kaktüs yetiştirilmesi ile ilgili sorunuza konuda uzman olduğumu söyleyemem ancak deneyimim nedeni ile naçizane yanıt vereyim.

Bana bir süre önce Vildan Sönmez hanım kendi ahtapot kaktüsünün kollarından göndermişti. Ancak bu çelikler birazda kargonun geç teslim etmesi sonucu köklenmedi ve kurudu.

Sonrasında sayın Gül hanım ahtapot kaktüsünün iki adet kolundan ve yukarıda 71 nolu mesaj ilk fotoğrafta ahtapot kaktüsün kollarının arka kısmında fark edebileceğiniz crisdata formunda gelişmiş bölümünden çelik gönderdi. Kollardan birisi dikim sonrası bir cm kadar uzamasına karşın sonra gelişmedi ve her iki kolda sararıp kurudu. Ancak crisdata formunda gelişen bölüm köklendi ve şu anda gelişmesi gayet iyi. İlk ekimden bir süre sonrasına ilişkin fotoğrafı buradan görebilirsiniz. Yanda bulunan tek kolda önce gelişen ve sonra kuruyan kol. Şu anda crisdata formundaki bu çelikte belirli yerlerde uzantılar gelişmekte. Bilemiyorum belkide kol oluşumudur.

Vildan Sönmez hanım kollardan başka arkadaşlara da gönderdiğini, ancak onlarında köklenmeyi gerçekleştiremediğini kendi sayfasında belirtti. Sanırım kollardan çok, crisdata formundaki göbek kısmından köklenme daha rahat gerçekleşiyor.

İsmine gelince Euphorbia pugniformis. Bu isimle arandığında fotoğrafları görülebilir. Örneğin bu linkte en son fotoğraf.

Bu arada bu güzel kaktüs/sukulente sahip olmamı sağladığı için Gül hanıma tekrar teşekkür ediyorum.


Düzenleyen skaraca : 01-07-2010 saat 11:37 Neden: Yazıya ek..
skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön