Siz siz olun çiminizi ama öyle ama böyle akşamları sulamayın. Isı farklılıkları malum.
Şeker gübresi konusunu hocalarımıza sorun o hususta bir fikir veremeyeceğim.
Çimi her defasında dipten kesmek de doğru olmayabilir. Ama şimdi sizin mutlaka bir dezenfektan yapmanız gerekiyor. Toprağınızı biraz ıslah edin. Hasta toprakta ne kadar gübre de verseniz çim ne yapsın. Önce hastalığı ortadan kaldırın sonra çimi takviye edersiniz.
Turfset+ MAP kullanıyorum ben.
Hani bir lâf vardır " imamın dediğini yap, yaptığını yapma" diye. Benimki de o misal. Benim çimlerimde sorun yok mu, hem de ne var.
Alanım geniş 1000 m², toprağım kaliteli değil ama oldukça düzelttim. Bu sene kar-yağmur toprak bir türlü kurumadı (killi) ancak sürdük, hazırladık ama tohum atmakta geçiktik. Bu durumda da yığınla sorun çıktı tabii. Ama nedenini niçinini bilince daha kolay halledilebiliyor insan.
Alanım yeşil olmasına yeşil de benim arzu ettiğim gibi değil. İnşallah sonbahara düzelteceğim.
Sizin alanınız ne kadar bilmiyorum, aeratör almak doğru olur mu? Ama çatallı direnle de havalandırabilirsiniz toprağı. Veya elle çekilen aeratör de var, Bahçe peyzaj başlığında Bahçe Ekipmanlarında var.
http://www.agaclar.net/forum/showpos...40&postcount=9
Siz Mine hanıma bir danışın derim.