Konu: Çim
View Single Post
Eski 29-06-2010, 12:19   #255
FIRUZAN
Ağaç Dostu

FIRUZAN's Avatar

Giriş Tarihi: 19-03-2007
Merhaba
Geçen yıl eylül ayında Burhaniye'de yazlığımıza çim ekildi ve biz yokken bakılıyor ağaçların yaprakları daha henüz büyümemişken(nisanda gitmiştim de) her yan yeşildi.Şimdilerde resimlerdeki kısımlar ağaçların gölge kısmına gelmekte.Ancak yinede altlar hafif sarımtrak görünüyor.Bu arada bahçeme bakan komşum belirli aralıklarla çimi sıfırlayıp şeker gübresi veriyor.Bu ne işe yarıyor başka bir gübre mi verelim ?Şeker gübresi ne işe yarıyor ?Bana güçlenmesi için diyor ama genelde kullandıkları belirli ilaçlar topazı herşeye kullanıyorlar mesala
İlk çim ekilirken olan karınca yuvalarına toz serpmiştik fakat şimdi bazı yerleri tümsekleyip çıkmışlar gerçi çok önemli değil.Gördüğünüz gibi sararma ,bazı yerlerde hafif yosunlaşma çimin altları sarımsı ki böyle mi olur fazla bilmiyorum.
Formda okuduğum yazılan ilaçları bulup kullanmalı mıyım ? Resimler ceviz ,kayısı ve kirazın alt kısımlarına denk geliyor ama daha çok ceviz ve kayısının buralar yarı gölge durumundalar çünkü.
Çim alırken 7 çeşit olandan almıştık.Eğer ilaçlayıp geçmezse renk tonu benim için fazlaca önemli değil buralara gölge çimi ekmeli miyim ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Eklenen Resimler

FIRUZAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön