View Single Post
Eski 15-01-2007, 01:29   #13
turunç
Ağaç Dostu
 
turunç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,032
İlk deneme için Muhteşem olmuş!...

Nete ancak girebildim. Ve hayranlıkla bakıyorum. Gerçekten ilk denemende çok başarılısın. İşte budur. Dalları çok güzel yerleştirmişsin Tourkana. Örnek olmuş valla. Yeni başlayanlara da kapak olsun bu çalışman. Demek ki iyice okuyup, özümledikten sonra ve uygun resimleri inceleyince kolayca oluyormuş Sende yetenek var. Bu konuda kendini geliştirmelisin. İki fidanla yetinme derim ben. Bir çok gurur duyacağın bonsailerin olacak bu gidişle.

Çalışman için biraz yorum yapayım. Aşağı sarkan dal çok güzel olmuş. Sadece gelişmesini beklemek ve gelişirkende cimcik alımı yaparak, dallanmasını ve yapraklanmasını sağlamak lazım. Bunu aklının bir köşesinde tut.

Resim çok net olmadığından detayları göremiyorum ama yukarı giden dallar ne durumda merak ediyorum. Üst tarafı şekillendirirken; sanki başka bir ağaca şekil veriyormuş gibi dal dizimi yapmalısın derim. Kısa boylu bir kıvrımlı dik stil (informal upright) yapabilirsin.

Dalları iyice açarsın. Yani gövdeden yukarı doğru değilde biraz aşağı doğru tellersin. İlk dal sağda veya solda, ilk dal sağdaysa ikinci dal solda, üçüncü dal arkadaki boşluğu dolduracak şekilde arkada olmalı ve dal dizimi aynı sırada fakat daralarak yukarı kadar devam etmeli. Çok detaya girdim. Daha net resim yükleyince devam ederiz. Tebrik ederim. Ellerine sağlık.

Şimdi benim çok beğendiğim bir cascade ile sözlerimi noktalıyorum.

Eklenti 6575


Düzenleyen turunç : 09-02-2007 saat 21:20
turunç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön