View Single Post
Eski 28-06-2010, 16:04   #1332
Eser İlhan
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Zeytin ağacını çok sevdiğim için bahçemin batıya bakan yönüne geçtiğimiz sonbaharda 8-10 yaşlarında olduğunu tahmin ettiğim büyükçe bir zeytin ağacı diktim. Bahçenin etrafı açık oldğu için güneş alması oldukça iyi. Bu baharda bolca çiçeklendi şu anda da büyümekte olan epeyce zeytin var üzerinde.
Beni üzen konu özellikle iç kısımlarda sararan yaprakların gittikçe çoğalması. Çok dikkatle üzerini araştırmama rağmen buna neden olacak herhangi bir zararlıya rastlayamadım . Yalnız bolca, örümcek ağına benzer oluşumlar görüyorum dallar arasında,geçen gün de ne olduğunu bilmediğim koza gibi birşeyi dürterken içinden bir örümcek ve yumurtalar fırladı (galiba örümceğin yuvasını bozdum) Bu bir zeytin zararlısı olabilir mi?
Sararan yaprakların ve örümceğin resimlerini ekliyorum. Benim zeytin ağacım çim alanda dikili, gün aşırı otomatik sistem ile sulama yapıyorum, acaba sulama buna yol açar mı ?( Gerçi dikildikten sonra kışa girdiğimiz için sulama kapalıydı,yeni yeni yağmurlama ile sulamaya başlıyoruz)
Yoksa yeni dikildiği için henüz alışma dönemi mi yaşıyor? Bunları tek tek kendime soruyor ama cevap veremiyorum. Sizler cevaplarımı bulmamda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim )

Eklenen Resimler
   
Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön