View Single Post
Eski 27-06-2010, 20:58   #1
Halil Solak
Ağaç Dostu
 
Halil Solak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-09-2009
Şehir: Edirne
Mesajlar: 229
Yoğurt kovasını saksıya dönüştürme çalışması

Mehaba Herkese,

ben yeni başlayan soğanlı bitki koleksiyoncularına örnek olmak amacıyla kendi terasımda yaptığım koleksiyonumu burada paylaşmak istiyorum.

hemen hemen hiçbir maliyeti olayan bir koleksiyon yapmaya çalışıyorum. Evdeki atık malzemelerden oluşturacağım maliyeti olmayan bir koleksiyon. mutfaktan atık yiyecek kapları ve badanadan arta kalan su bazlı plastik boyalar ile işlevselliği ön planda ve estetik olmaya çalıştığım koleksiyonumu ilk adımlarından başlayarak burada paylaşamak istiyorum.

bir canlı bitki koleksiyonu yapıyorsanız, ve bu koleksiyonu benim gibi teras veya balkonunuzda yapmaya çalışıyorsanız ilk ihtiyacınız olarak size bol miktarda saksı gerekli olacaktır. saksı fiyatları malumunuz. bu amaçla ilk adım kendi saksılarımızı yapmak olacak.

peki nasıl yapabiliriz. cevap kolay Mutfaktaki hazır yiyecek kapları !

ben ilk olarak çeşitli kaplar toplamaya başladım sedece bizim evden değil. konu komşudan da rica ettim sağolsunlar onlarda beni kırmayıp topluyorlar. özellikle plastik atıklarının değerlendirilmesi ne kadar önemlidir sizce ?

belirli standartları olan bir koleksiyon istiyorsanız, yani bir örnek saksılarda oluşsun istiyorsanız. tektip kap toplayabilirsiniz. mesela 2 - 3 kg plastik yoğurt kapları ve teneke konserve kutuları idealdir.

topladığınız kapları dönemsel olarak biriktirin. mesela 3 ay gibi. bu süre sonunda toplanan tüm kapları önce temizleyip sonrada evlerde en çok arta kalan genellikle atmaya kıyamadığımız badana boyası (su bazlı plastik boyalar) ile boyamaya başlayabiliriz. ihtiyacınız olan sadece bir fırça. bunun dışında bir miktar yağlı boya da bulmuşsanız artık gerisi yaratıclığınıza kalmıştır. badana boyaları her tip yüzeyi kaplayabilme özelliğine sahiptir bu amaçla kabı ilk olarak bu boyalar ile boyayın. daha sonrada yağlı boya ile üzerine istediğiniz desenleri yapabilirsiniz.

küçük bir not, kapların diplerini uygun büyüklükte delmeyi unutmayın.

Fotoraflarda benim yoğurt kabını saksıya dönüştürme çalışmamı görebilirsiniz.

Name:  a.jpg
Views: 14817
Size:  40.0 KB

burada kulanacağım malzemeleri görüntülemek istedim. ambalajındaki fırça hariç tamamı evde bulunabilecek malzemeler. fırçayı 1.5 tl ye aldım.

Halil Solak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön