View Single Post
Eski 24-06-2010, 07:45   #23
ensar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 533
Dostlar,

Ben sevgili Acemi çaylak ile beraber yaklaşık bir ay önce ticari olarak satılan tarımsal kaolin kili almak için buyük bir firmanın bayisine gittiğim de 12.5 kg lık bir torbaya 65 tl istenince Aliye döndüm ve bunu kendim yapacağımı söyledim.

Bizim çiftçimiz bu maliyeti karşılıyamıyabilir diye düşündüm.

Seramik hammadeleri üreten bir kuruluştan yaklaşık 100 kg kadar 30 mikrona öğütülmüş kaolin aldım. Aldığım toz kaolinin içinde ki 1- 10 mikron arası büyüklükteki kaolini ayrıştırmaya çalıştım. Çok başarılı olamadım ( bu bu boyuttaki partikülleri ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ayrıştıramıyacağım demek değil ) ama genede 15 mikron altındaki kaolin tozunu uygulamaya karar verdim.

120 Litre suya 10 kg kaolin tozu +200 gr Kükürt + 50 cc EMA kattım ve birazda rüzgarlı bir havada ceviz, aronia. badem ve erik fidanlşarına uyguladım.

Uygulamadan iki gün sonra çok ince bir yağmur serpintisi oldu çok fazla bir yıkanma olmadı.

Acemi çaylak ziyarete geldiğinde kaolini kimden satın aldığımı sordu bende kendisine nasıl yaptığımı anlatttım ve berabercede uygulama yaptık.

Son iki gündür kesik kesik ama oldukça şiddetli yağış oluyor yıkanma ciddi boyutlara ulaştı. İlk fırsatta ticari olarak satılan ürünlerden alıp aynı şartlarda uygulayıp karşılaştırma yapacağım vede sonuçları bildireceğim.

Bildiğiniz gibi sadece kaolin değil ayrıca mikrobial gübre ve enzim üretimi ilede ilgileniyorum. Yaptığımız ürünleri kendi bahçemde ve kendimizde deniyoruz.

Ürünlerimizi uyguladığımız cevizin yapraklarının fotoğrafları bence Sarıcan ile Acemi çaylağın bu konuda ne kadar başarılı olduklarının kanıtı. İnanın ticari olarak satılan sıvı gübrelerden hiçte aşağı kalır tarafı yok ama kesin sonuçların alınması için biraz daha beklememiz gerekiyor.

Emin olduğum bir şey var ki UBYİ olarak, sadece bitkileri yetiştirmede değil, yerli organik teknolojiyi geliştirmede de gereken özeni göstereceğiz.

Sevgiyle kalın,

ensar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön