View Single Post
Eski 23-06-2010, 01:00   #12
Kekik
Ağaçsever
 
Kekik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-10-2009
Şehir: İzmir-Güzelbahçe
Mesajlar: 32
Kapari turşusunu yapmak için kaparileri geniş bir kap ve bol suyun içinde bekleterek acısını çıkarmak gerekiyor.
Bu bekletme süresi (2-3 gün) içinde,suyun üzerinde kabarcıklar görüldüğünde suyunun dökülerek yenilenmesi gerekiyor.
2-3 gün sonunda kaparilerin acısı gidecek,salamuraya hazır hale gelecektir.
Acısı giden kaparileri tuz ve limon ya da sirke ile (isteğe bağlı) turşu gibi kurulur.
Et ,balık yemeklerinin yanında garnitür olarak,ayrıca salatalarda kullanabilirsiniz.

Kekik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön