View Single Post
Eski 15-06-2010, 14:44   #14
Ozanorhon
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-12-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 20
Memet Bey tavsiyelerinize teşekkürler ama şöyle bir konu var ki ardıç ağacım ev yapımı ilaç kullanana kadar gayet yeşildi. İlk resimlerde de bunu görebilirsiniz. Çok uzun süredir bonsai içinde değilim ama 4 günde güneşten ağacın sapsarı olacağını sanmıyorum, ki ilgili günler İstanbul'da güneş de yoktu.

Bonsaisan'ın dediği gibi balkonda duruyor ağaçlar ve öyle sürekli güneşe tabi değiller.

Ayrıca şunu da tam anlamış değilim. Ağaçları sık sularsak kök çürümesi olur diyoruz, ama siz her gün hatta günde 2 kez sulayın diyorsunuz. Toprağı parmağımızla kontrol ettiğimizde hala nem hissediyorsak sulama yapılmalı mı yine de? Toprak kurursa size katılıyorum ama biraz nem hissedilen toprağı sulamak ne derece doğru emin olamadım.

Tek ağaçlarım bunlar değil ayrıca, diğerlerinde hiçbir problem görünmüyor. Sulama rejimleri de hemen hemen aynı. Bir ağacın o arada yanması diğerinin sağlıklı kalması pek normal değil. Ben ardıçı sabunlu sarmısaklı yağlı su ile (forumda verilen formul) iyice duşlarken toprağa sızan suyun buna neden olduğunu düşünüyorum.

Sn Jeomeo saksı değişimi henüz yapılmadı. Aldığımda ilgili yerde yapıldığını söylemişlerdi. Bir daha rahatsız etmedim. Ama o zamandan bugüne pek sorunum olmadı.
Gübrelemeyi partikül uzun süre salınımlı gübre kullanarak yaptım. Ardıçlar için olan versiyonundan.

Ozanorhon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön