View Single Post
Eski 11-01-2007, 19:32   #5
uyar11
Ağaç Dostu
 
uyar11's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-11-2006
Şehir: Amsterdam
Mesajlar: 375
Genelde, kaktusler yavas buyuyen bitki turlerindendir, hizli gelisme gostermezler bu yuzden olsa gerek azota fazla ihtiyaclari olmaz. Soyle de diyebiliriz; kaktusumuz ne kadar yavas buyuyen bir cins ise o kadar az azota ihtiyaci var. Dogada yagmur suyu ile sulandiklarindan gerekli olan azotu buradan karsilarlar ve kaktusler kokleriyle birlikte govdelerini de kullanirlar. Yagmurun az oldugu yerlerde ve zamanlarda topraktan alamadiklari azotu govdeleri ile saglarlar.
Bu yuzdendir ki kis uykusundan sonra kaktuslere hemen saksi suyu verilmez, oncelikle puskurtme yontemi ile yagmurlama yapilir.Mumkunse bunu yagmur suyu ile yapmak cok faydalidir.
Toprak ikinci planda kaliyor kaktusler icin, her ne kadar kaktusler icin ozel toprak gerektigi soylense de genelde hicbir bitkinin yetismedigi bir toprakta kaktus yetisebiliyor hatta topraksiz ortamlarda bile hava koku ureterek havani nemini ve yagmurun icindeki azotu kullanarak yillarca yasayabiliyor hatta cicek bile acabiliyor.
Unutulmamasi gereken birsey daha; kaktusler hakkindaki bu tur bilgiler cogunlukla butun kitaplarda hemen hemen aynidir ama yine de unutulmamalidir ki kaktus ailesi cok genis bir aile olup aralarinda bircok farkliliklar gosterebiliyorlar. Bu yuzden kaktusumuzun once cinsini bilmeliyiz ki hakkinda arastirma yapabilelim ve daha dogru bilgiler edinebilelim.

uyar11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön