Konu: Propolis
View Single Post
Eski 13-06-2010, 00:23   #22
caucasus
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Sayın mtugru33, öncelikle yazmış olduğunuz yazı ve vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim.
Yazmış olduğunuz bilgiler doğrultusun da yararlanmak isteyen arkadaşalr muhakka ki olacaktır. Benim dileğim inşallah herkes istedği ölçü de faydasını görür.
Propolis ile ilgili yazıları gördükçe okumaya çalışıyorum, aklımda kalan bilgileri de elimden geldiği kadar buradan paylaşmaya çalışıyorum. Propolis ile ilgili bilgileri net'te bulabilirsiniz ve bilgiler ışığın da ne kadar faydalı olduğunu ve ne kadar çok hastalığa iyi geldiği ve vucudumuza ne kadar yararlı olduğunu okdukça şaşıracaksınız.

Yazmış olduğunuz yazıdan alıntı yaparsak.
Hasta, günde üç beş defa bu sakızdan normal sakız kadar bir parça keserek veya kopararak ağzında eritip un-ufak edene kadar çiğneyip yutacak.

Çam sakızı kadar kesip yemenin ne kadar doğru olacağını bilmiyorum ancka ben bir nohut tanesi kadar bir parçayı alıp ağzım da çevirerek eritmeye çalışıyordum, çalışıyordum çünkü yoğunluğundan dolayı bir türlü ermek bilmiyor. Kısaca ben çiğneyip yutarım dediğiniz de ise dişlerinize yapışıyor ve saatlerce dişleriniz de ve ya damağınız da kalıyor. Benim yaşadığım teçrübe diyeliem.

Bir de Trabzon bölgesin de bulunan Propolisin başka bölgeler de değişiklik göstereceğini ve belki de Kansere etki edemeyeceğini düşünebiliriz. Bunun için kapsamlı bir araştırma yapılması ve daha sonra karar verilmesi daha uygun olacaktır.
Neden derseniz her bölgenin hava şartlarından tutun da bitki örtüsüne kadar suyuna ve ağaçların cinsine göre değişiklik göstereceğini öne sürebilirim. Buna bir de arının cinsi de etkili olabilir diye düşünüyorum.

Propolisi bal ve bal ürünleri satan dükkanlar da bulmak mümkündür. Alkolle yıkanıp yıkanmadığı hakkın da bilgim yok.

Bal alırken mümkün olduğu kadar petek bal almaya dikkat edin çünkü süzülen ballar her türlü hileye açık hale geliyorlar. Kötü niyetli kişiler balların içerisine aklınıza gelemeyecek katkı malzemerlei katıyorlar.
Bu demek değil ki petek ballar da hile olmaz muhakkak kötü niyetli kişiler buna da bir çare buldular ancak hileye daha az aşık konum da bulunan petek balı tercih ederseniz daha iyi olacaktır. Bir de petek balların peteklerinin içinde de balmumu ile propolis bulunmaktadır bilginiz olsun.

Dilin döndüğü kadar yazmaya çalışıtım umarım biraz katkım olmuştuz. Yazınız, tecrübeniz ve bilgileriniz için tekrardan teşekkürler.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön