View Single Post
Eski 11-01-2007, 09:19   #13
bonsade
Ağaç Dostu
 
bonsade's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2006
Şehir: antalya
Mesajlar: 997
sirke

Sirke başta üzüm olmak üzere bütün meyvelerden yapılabilir. Sirke yapımında çürük,ezik,bereli meyveler kullanılabilir.

Sert meyveler iyice parçalanır üzüm öylece kullanılır. Cam kaba konan ürünün üzerin bir miktar su ilave edilir ağzı sıkıca kapatılır. 25-30 derecede bir hafta bekletilir. Sonra süzülür böylece meyve şırası elde edilir.

Bu şıra tekrar cam kaba konur. Evdeki sirkeden bir miktar ilave edilirse daha çabuk sirke elde ederiz. bir birbuçuk ay bekletilir. Sonra dinlendirmeye alınır maksat bulanıklığın dibe çökmesini sağlamak berrak bir sirke elde etmektir.

Sirke anası denen zar dibe çökmeli. Tadına bakılır şeker tadı yok ve ekşi ise olmuş demektir. Berraklaşan sirke bu sefer bez torbalardan süzülür şişelere doldurulur. Şişenin içine hava girmemelidir. Yoksa sirke bulanır ekşiliği azalır tadı bozulur.


Düzenleyen bonsade : 13-01-2007 saat 16:02
bonsade Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön