View Single Post
Eski 11-06-2010, 20:02   #26
Sevgi Durul
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,523
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İzmirli Mesajı Göster
Geçen sene Çeşmealtın'da arkadaşım bahçesinde baklaların yanında görüp aa ne kadar güzel çiçekler bunlar, soğanlı mı, siz mi diktiniz, orkide mi bunlar diye sayısız soru sorduktan sonra arkadaşımın anneannesi onlar "canavar" dedi. Benimle dalga geçtiklerini düşünüp güldüm ancak baklaların ve çabuk büyüyen sebzelere musallat olduğunu ve filiz vermeye başladığı an tek tek söküp sobada yaktığını söylemişti.
Sonuç:
Dayanamayıp köküne zarar vermeyeyim tam çıksın diye tam 10 dakika uğraştık ve 2-3 kök çıkardık. Onları alıp eve getirdim tam çiçek açmaya başladıklarında birini pet şişeye diğer ikisini torbaya koydum. 2 hafta boyunca o nem ile yaşayıp çiçek açtılar. 3. haftanın sonunda küflenip çürüdüler ancak tohumları yayılmasın diye trbayı ve pet şişeyi açmadan imha ettim. Yakarken üzüldüğümü itiraf etmeliyim, çiçekleri o kadar güzeldi ki
Ben de bahçede güzel çiçekli bir bitki görünce sevinmiştim. Nereden bilecektim ki, bu canavar otu imiş. Bahçede 4-5 yerde gördüm. Benim merak ettiğim kiraz, ceviz, zeytin ağaçlarına da zarar verir mi? Bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlardan bilgi paylaşımı bekliyorum.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön